Hogy lehet megtanulni helyesen futni, ha sosem csináltam?
Egy éhes pittbull elől megpróbálsz elfutni egy darab hússal.
Hidd el, zsigerből fog jönni a helyes technika.
Szerintem legtöbbet technika fejlesztésben az ér, ha rövid repülőket futsz, és akkor ösztönösen fejlődik a technikád. Ezt nem csak egy ideig érdemes csinálni, hanem minden héten legyen olyan edzés, amibe beleteszel néhány rövid sprintet.
Másik ami segíthet, a mezitlábas futás, de azzal óvatosan, eleinte csak keveset, rövideket szabad, mert lábunk a cipőhöz szokott, és mezitláb más, alapból gyenge izomrostokat is megmozgat.
Személyi edző megtaníthat a helyes technikára. Úgy tudom, a Mom Sportközpontban Budapesten van olyan gép is, ami vizsgálja, hogy mennyire megfelelő a futási technikád, és az alapján lehet rajta javítani.
Amíg nem sokat futsz, addig valószínűleg felesleges ilyesmire költeni. Vegyél egy jó futócipőt, és fuss, ahogy jól esik. Ne dőlj nagyon előre közben, az gyakori hiba szokott lenni.
Túlspilázod.
Az1.- nek igaza van. A láb mindig kéznél van.
Inkább az edzéselmélet 3 fő szabáláyára ügyelj.
1Fokozatosság.
2. Emelkedő terhelések.Vorsichtig.
3. rendszeresség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!