Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fehérjeport tejbe tenni - van...

Fehérjeport tejbe tenni - van ennek jelentősége az izmokba történő beépülés szempontjából, ha mondjuk tejsavófehérjéről beszélünk?

Figyelt kérdés
Vagy lehet vízbe is? Én mostanában úgy iszom, hogy a natúr fehérjepor mellé keverek szőlőcukrot is, mert az is elengedhetetlen az izmok regenerálódásához. Én úgy tudom, hogy az izmok fehérjéből, szőlőcukorból és vízből épülnek fel. Tehát nem így kéne meginni? (Persze megfelelő arányban, de nemtudom, mi a megfelelő arány, ki kéne számolnom, de nem jut eszembe hogy kell.) Jól teszem, hogy szőlőcukrot is a fehérjeporba és a tejbe keverem bele? Ha ezeket vízbe tenném, úgy is hatásos lenne? Egyébként ez a turmix (ha meg lehet inni az íze miatt - nem tudom, nem próbáltam) jó lenne a gyógyíthatatlan fajta izomsorvadásos beteg leépülésének lassítására? (Nem én vagyok az.) Nagyon fontos ez a kérdés. A beteg szempontjából főleg.
2010. aug. 30. 00:25
 1/9 A kérdező kommentje:
Lehet, valamit rosszul tudok, mert nem vagyok biológus sem és orvos sem. Javítsatok ki, amit rosszul tudok.
2010. aug. 30. 00:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Alapból vízzel kéne inni.


jó lenne a gyógyíthatatlan fajta izomsorvadásos beteg leépülésének lassítására? -> ez is csak sima fehérje.... mint például a csirkemell, szóval annyira lenne rá jó mint a csirkemell vagy a hal vagy a tojás.

2010. aug. 30. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
klasszikus tudományos rovat a tejről: [link]
2010. aug. 30. 01:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
19%

"Én úgy tudom, hogy az izmok fehérjéből, szőlőcukorból és vízből épülnek fel."

Hát eléggé rosszul tudod ... nem pont ezek a fő alkot elemek , kivéve a fehérjét... Fehérjébe mehet a szőlőcukor , de ch-s tömegnövelőbe nem kellene...

A Tej attól hogy még fehér még nincs benne fehérje ( ha van is az elhanyagolható )

Keverést meg vízben kellene.. Mikróba melegítesz vizet.. utána belerakod , összekevered ... berakod a hűtőbe és mire le edzettél akkorra már le is hűlt... Nem ártana am utána olvasni a dolgoknak...

2010. aug. 30. 01:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
ma 01:41: alapvetően jókat mondasz, de magyarázd már el nekem hogy mi a francnak mikró? 5 éve egy darab csomó sem volt soha a proteinemben reggel / a tömegnövelőmben edzés után. Semmi extra titok nincs. Még a víz / protein sorrendet is összevissza felcserélem, de mégsem volt sose gond az oldódással.
2010. aug. 30. 01:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 clint ***** válasza:
100%

nem kell mikrózni, minek ennyit bajlódni most komolyan???

amugy a natúr fehérjeporrol az a véleményem, hogy totál mindegy lenne ha kávéba való tejport innál, nem igaz mennyi ember van aki beveszi a neten rendelhető reklámokat. Én is csinálhatnék egy oldalt, és a sok hülyének eladhatnék cimke nélküli dobozban akármit ha azt írnám róla hogy fehérjepor.

Sokan isszák tejjel, de alapvetően, gyorsabb és jobb az emészthetősége vízzel, anyagcsere függő.

2010. aug. 30. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Én azért szoktam mikrózni mert meleg vízben jobban oldódik ... Tapasztalatból mondom...
2010. aug. 30. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
jó, de mi meg tapasztalatból írjuk, hogy akkor vásárolj egy normális fehérjét és ne a csirketápot a sarki boltból, mert a rendes fehérje jéghideg vízben is maximálisan feloldódik
2010. aug. 30. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Azóta kipróbáltam a natúr fehérjeport vízzel is, úgyis iható. Nyilván tejjel finomabb, de nem a finomsága miatt iszom.


Az jutott eszembe - csak ezt eddig elfelejtettem megírni - hogy a fehérjeport nem szabad meleg vízben elkeverni, mert 40 C fok felett a fehérjék elpusztulnak. Én is max. langyos vízben keverem el.


Azt viszont továbbra sem tudom, hogyha van az a beteg, akinek a teste folyamatosan bontja le az izmát, akkor miért ne lassíthatná a lebontás folyamatát az, ha ilyent iszik? Hiszen a fehérje beépül az izmokba, amit megint lebont, de így időt nyer, mivel folyamatosan építi be a fehérjét magába ezzel a fehérjeporral, amit persze folyamatosan bont le a teste, de legalább addig is életben marad. Miért ne működhetne? (Orvosok nem tudták megmondani.)

2010. szept. 17. 21:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!