Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem lehetne az Olimpiákon...

Nem lehetne az Olimpiákon aranyból az aranyérem a fogadó ország költségén?

Figyelt kérdés
A nyertesek sok országban tízmilliókat kapnak (Forintban persze), de ahol semmit, az az 1-2 érem is beleférne a költségvetésükbe szerintem.
2021. aug. 13. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Pont a koronavírus balhé közepén lenne pénz több tonna aranyra... Kb 50 EZER MILLIO ft lenne a tiszta arany érmek ára, 50 milliárd forint.

Egy ország sem szeretne 3 tonna aranyat dísznek szétszorni a világon.

2021. aug. 13. 16:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Számításaim szerint kb. 10 millió Ft-ba kerülne darabja, így ezennel elismerem, hogy hülye felvetés volt, de azért messze van a 147 milliótól (50 mrd / 340), és "csak" kb. ugyanennyi (340) kg lenne, nem 3 tonna.
2021. aug. 13. 16:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor rád bízom, számold ki tiszta szín arannyal meg egyéb karátokkal.

1db érme súlya 0.55kg. 15k érmét csináltak, ebből 5k arany. 5000db*0.55kg=2750kg, ez 2.75 tonna arany. Igen csak jelentős összeg.

2021. aug. 13. 22:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Ájjjj, mégse annyi az annyi, csak a felsorolás tévesztett meg, mert úgy írja a cikk, hogy 5000 aranyérem, ezüstérem és bronzérem készült, de ez inkább azt jelenti, hogy összesen 5000. Szóval az árat el kell harmadolni, az még így is 1 tonna arany, ami persze nagy pénz amúgy is.*
2021. aug. 13. 22:24
 5/5 A kérdező kommentje:
Én csak a tokiói olimpiával számoltam azt feltételezve, hogy a most fél kilós érem aranyból egy kiló lenne.
2021. aug. 14. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!