Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Az energiaitalnak jobb hatása...

Az energiaitalnak jobb hatása van, mint a kávénak, kólának?

Figyelt kérdés

Ha már rombolni kell a szervezetet, akkor kávét vagy kólát tolok, de most wotozok keményen. Éjjelre reggelig akarok játszani. Jó ilyenkor nyáron 1-1 energiaitalt betolni? Jobb hatása van mint a kávének?

Nem merek válasz nélkül egyet sem inni, mert olvastam hogy már egy doboz is roncsolja láthatóan az ereket. Megéri?

2021. júl. 30. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Természetesen egy doboztól semmi bajod nem lesz. De az alvást pótolni valójában egyikkel sem lehet. A hatás a koffein meg a cukor mennyiségétől függ. Az energiaitalban kb 3-szor annyi koffein van mint azonos mennyiségű kólában, illetve 1 doboz energiaital nagyjából 1 csésze kávénak felel meg. Nem mondom hogy nagy ritkán nem lehet csinálni, de rendszeresen nem kéne. Sokkal jobb lenne délután elkezdened a játékot és éjjel 2-3 körül legalább lefeküdni.
2021. júl. 30. 21:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A koffein az egytlen ami hat az agyra? Nincs valami varázshatása?
2021. júl. 30. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Koffein mentes pre-workout jó lesz neked.
2021. júl. 30. 22:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Amugy igaza van ha 1-2 napig gépezel és mellé nyomsz porgetot, akkor lesz annak karosabb hatasa...
2021. júl. 30. 22:42
 5/8 anonim válasza:
100%

Kedves első: bizony egy doboztól is lehet baj.

Én nem tudtam, hogy vérnyomásos vagyok. Életemben először ittam energiaitalt, egy dobozzal, és utána olyan szinten rosszul lettem, hogy majdnem szívrohamot kaptam. Köszönhetően az energiaitalnak, 190/130-as vérnyomásom lett.

2021. okt. 13. 19:49
 6/8 A kérdező kommentje:

5 ezt meg tudom erősíteni. Pont ettől félek én is. Már egyetlen doboz is tönkreteszi az ereket. Én egyetemen vizsgák előtt ittam. Remélem nem mentem tönkre tőle

[link]

2021. okt. 13. 20:10
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Annyi a varázshatása, hogy inzumipókot fogsz érzékelni a konzisztens fogarasminderen. Amikor ez a féle osztódás reciprokolódik, a kávétejszín reakcióbaléphet a koffeinnel, találomra kicsapódik belőle az értékes, Au-t tartalmazó proteinköteg mellső részének hátulja.

Energiaitalnál ez a relatív kölcsönhatás a visszájára fordulhat, javíthatatlan károkat okozva a fogazatban, a test porcikáiban.

Fogyassz inkább napi 1 kávét!

Maradok őszinte híved

Don Fülig St. James

2021. okt. 13. 20:29
 8/8 NTBS ***** válasza:
Hosszú távon jobban rombol.
2023. jan. 24. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!