Olyan sportot keresek,aminek segitségével jó alakom lesz. Eddig táncoltam és jógáztam. A küzdősportokon kívül mindenre nyitott vagyok. Tudnátok ilyet ajánlani? 16/L
Igazán jó alakod akkor lesz, ha többféle mozgásformát csinálsz egymás mellett.
Kell egy alap állóképesség, amit úszással, futással, biciklizéssel lehet megszerezni. Az úszás különösen jó, mindenedet megmozgatja, különösen ha mind a négy úszásnemet csinálod. Azon kívül ezek zsírégető sportok is.
Kell valami erősítés, hogy szép, kidolgozott izomzatot legyen. Mivel fiatal vagy, a saját testsúlyos edzést ajánlom. Most, nyáron, szabadtéri kondiparkban is edzhetsz.
A tánc jó alap, hogy nőies mozgásod legyen. Ha ezt már unod, lehet valami más, balett, jazzbalett, gumiasztal, műugrás, ... amihez kedved van.
Én is több mozgásforma kombinációját javaslom. Illetve - ha van lehetőséged - kipróbálhatod a lovaglást, jól átmozgat és formál főként deréktól lefelé. A tánc nagyon jó, kipróbálhatnád pl. az aerobikot, hiszen ritmusos, táncos jellegű, emellett formál, erősít.
Egyébként megkérdezhetem, miért ágálsz ennyire a küzdősportok ellen :)? Nem kötekedésből kérdem, csak csodálkozom. Van valami rossz tapasztalatod, vagy csak nem szimpatizálsz velük?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!