Hogyan válasszak harcművészetet?
Sziasztok!
Két stílus között gondolkoztam, lementem 1-1 próbaedzésre, de még mindig nemtudom, hogy melyiket válasszam (mindkettőnél van pro-kontra) esetleg érdemes egy harmadik stílus edzését is megnézni?
Milyen szempontok alapján döntsek a két stílus között? Mire érdemes figyelni?
Az, hogy az önvédelem ott szerepel a hashtagek között, azt már borítékolja, hogy vagy troll vagy, vagy nagyon rossz helyen kapizsgálsz. Az önvédelem és a küzdősport-harcművészet világa nincs egymással átfedésben, úgyhogy ezt a szempontot ki is dobhatjuk a kukába.
Ami szempont, hogy melyik stílus edzésén volt keményebb és hatékonyabb az erősítés és a sparring. Melyik stílus edzésén kapott nagyobb hangsúlyt a bemelegítés és a nyújtás. Melyik stílus edzésén szánt a mester nagyobb időt a helyes technikai kivitelezések gyakorlására. Melyik stílus edzésén van nagyobb lehetőség az előrelépésre, esetleges versenyambíciók kiaknázására. Melyik stílus edzésén jobb a közösség, a terem, a felszereltség. Melyik stílus edzésén fáradtál el jobban, minőségibben. Melyik stílus edzésén érezted elégedettebbnek magad.
#1-es:
Ami szempont, hogy melyik stílus edzésén volt keményebb és hatékonyabb az erősítés és a sparring. 1.
Melyik stílus edzésén kapott nagyobb hangsúlyt a bemelegítés és a nyújtás. 1.
Melyik stílus edzésén szánt a mester nagyobb időt a helyes technikai kivitelezések gyakorlására. 2. (1. fajta edzésnél szinte nem is foglalkozott velem, az alacsonyabb övfokozatú párok segítettek a technika helyes kivitelezésében)
Melyik stílus edzésén van nagyobb lehetőség az előrelépésre, esetleges versenyambíciók kiaknázására. Felnőttként versenyezni már nem szeretnék (nem vonz.)
Melyik stílus edzésén jobb a közösség, a terem, a felszereltség. 2.
Melyik stílus edzésén fáradtál el jobban, minőségibben. 1.
Melyik stílus edzésén érezted elégedettebbnek magad. Mindkettő jó volt leszámítva ezt-azt.
#2-es:
Gyerek koromban sokáig karatéztam, így szerintem valamiért ahhoz hasonlót próbálok keresni. De nagyon elmentek sportkarate irányába, inkább a kicsit tradicionálisabb rész vonzana, de nem szeretnék nagyobb sérüléseket (másnap munka) illetve tönkrement izületeket sem. Mindenképp japán harcművészetben gondolkoznék.
Najó, jó, de akkor csak hobbi, mozgás, ilyenek? Nem kell harcérték? Mert akkor jó a karate. Bunyózni nem tanít meg, de ha kifogsz jó edzést, akkor legalább jó erősítő edzések vannak. Egyébként, ha nagyon japán kell, akkor judo a legjobb. Vagy pedig bjj, ami tudom, hogy brazil, de gondolj arra, hogy a japánból fejlődött ki és "ugyanaz" csak a földön zajlik. Egyébként a bjj-t ajánlom a legjobban. Nem fogsz rajta megsérülni, kiváló sportértéke és harcértéke van, valamint elképesztő mókás, én imádtam csinálni. Tényleg nagyon-nagyon jó.
De ha mindenképpen japán kell, mert nem tudom miért, mert csak, akkor judóval járnál a legjobban, aztán karate, ha jó edzést találsz belőle, mert akkor van sportértéke is, jjj (japán jiu-jitsu), ez sem rossz, főleg, hogy itt is már sokat oktatnak a földön, aikidót pedig el kell felejteni, annak 0 a sportértéke, 0 a harcértéke, 100% időpazarlás. Van még valami japán cucc? Más nem ugrik be. Én azt tanácsolom, hogy vagy bjj vagy judo. Ez a kettő éri meg a legjobban. Ezeknek a legjobb a sportértéke és harcértéke magasan.
Köszönöm,
Az aikido (2.) és japán ju jitsu(1.) volt amit kipróbáltam.
Esetleg Taekwondo-t érdemes lehet még kipróbálni? (Bár fejmagasságig már nem tudok rúgni.)
A magadfajtának tökéletes bármelyik! Nem kell mindenkinek nívós küzdősport edzéseire járni. Valakinek meg kell telíteni az aikido, japán jiu jitsu, ninjutsu, wing tsun és ehhez hasonló színjátszó szakkörök tréningjeit is.
Nagyon kemény volt a sparring a japán jiu jitsu edzésén? Ugye azért túl lehetett élni? Első vérig ment? Orrtörés nem volt? Ha nem, az maga a csoda, hisz a japán jiu jitsu sparringek elképesztő brutálisak. Brutálisabb, mint egy óvodai tömegverekedés. Nagyon durva! Ha túlélhető, akkor a felsorolt halálos stílusok közül a japán jiu jitsut válaszd. Mellette sport-kiegészítésként eljárhatnál zumbázni is, hogy a hatékony kardióról is le legyen a gond. Hajrá, te troll! Két hónap jitsu-zumba kombó, és te leszel a sötét utcák legfélelmetesebb önvédelmi szakértője. Ez szinte garantált.
"Ami szempont, hogy melyik stílus edzésén volt keményebb és hatékonyabb az erősítés és a sparring"
A sparring nem szabad, hogy kemény legyen. Hacsak nem akarsz 30 évesen, agysérüléssel rokkant nyugdíjra menni. A sparringot már az MMA - ban sem a keménységre tolják, arra ott vannak az egyéb feladatok.
Kérdező. Az Aikidoval nem sokra mész. A Jiu Jitsu jó. Én inkább arra hajlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!