Melyiket válasszam?
Szeretnék valamilyen küzdősportra járni, amivel kicsit levezethetem az energiát és önvédelem szempontjából sem lenne rossz.
Nézelődtem, de annyi féle van.
Mit javasoltok?
Olyat szeretnék, ami dinamikus és kellően elfáradok tőle.
Gondoltam egyébként kick boxra, de mindent számításba akarok venni.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
(Ha valakinek esetleg karateval van tapasztalata pl, ilyesmire is nyitott vagyok igazából.)
18/N
Lányként neked az önvédelem mindig nehezebb lesz, ezt azért tartsd fejben, illetve legyen nálad paprika spray és tudd, hogy mikor kell visszavonulj. De persze ezt majd látni és érezni fogod, ha jó edzésre mész.
Karate felejtős, semmire nem jó. A kungfu stílusok szintén kukák, mégha azok amúgy jók is lehetnének, de nem azok, mert nincsenek jól oktatva.
Kickbox teljesen jó, ha neked tetszik, akkor hajrá. Én inkább a sima boxot ajánlom neked. Az a legjobb utcára, mert az tanít meg ütni a legjobban, elmozogni, s aztán visszavonulni. Nézz le edzésekre, aztán válassz. Kickbox, box, thaibox, savate mehet, mással ne foglalkozz.
Szia!
Ahogy az 1-es mondja, egy paprikaspray-ra célszerű beruháznod.
Én azt is ajánlanám, hogy kezdj el futni, minél intenzívebben, minél többet. Menekülésre sosem árt rágyúrni, valamint kiváló állólépességed is lesz.
Küzdősportok/harcművészetek terén a kickbox szerintem is jó választás!
Remek testedzés, szép alakod lesz tőle, fejlődik a mozgáskoordinációd, az erőnléted, a hajlékonyságod, rugalmasságod, a reflexeid, tempóérzéked, valamint nem utolsósorban sparring során szokod a pofonokat, nem ér derült égből villámcsapásként ha kapsz egyet. (nyilván nem 100 kg-os street fightertől.)
Annyi, hogy nem tudom milyen szabályrendszerű kickbox van a közeledben, de a semi contact (point fighting), light contact, kick light, valamint a hasonló, csupán kontrollált félerejű találatokat engedélyező szabályrendszerek csupán versenysportra jók, ezektől még minimális önvédelmi értéket sem kapsz. Az lenne a jó, ha full contact, low kick, K-1 (thai-kickbox) szabályrendszerű kickbox edzésre járnál.
Eredményes sportolást, jó edzést!
Szia!
Ahogy írta a előttem lévő ember,inkább a futást ajánlom sportolni.
Ha önvédelmi sportot ajánlanám,akkor jó a karate,kung fu,akidó,vagy a MMA-át.
De ha nő vagy,és jó a test tömeged (70 kg),akkor nagyon megérné a MMA-át,és még annyi hogy dezodort legyen nálad.
#5!
Mi az hogy nem szempont a önvédelem?
Ha egy késes támadó megtámad akkor mit teszel?
#9!
Szia!
Attól még hogy 46 év alatt nem támadták meg magát,attól még benne van a pakliba hogy a gyerekét igen,vagy magát idősen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!