Plank vélemények?
Ki mennyi idő alatt érzett változást/karcsúsodást? Én minden nap végzek plank gyakorlatot. Így néz ki egy napi edzés:
1 perc full plank,
fél perc könyök plank,
fél perc full plank,
fél perc könyök plank,
fél perc bal oldal plank,
fél perc jobb oldal plank,
fél perc full plank,
1 perc könyök plank.
A bright side youtube oldalán találtam rá a videóra, egy picit átalakítottam, mert van lábemeléses könyök plank, de azt egyelőre nem bírom megcsinálni, egyben így sem bírom még az egészet végig.
Aki plank gyakorlatot végzett rendszeresen (természetesen figyelve az étkezésre), mennyi idő elteltével vett észre a külsején változást? Has/csípő/derék tájon szeretnék változást, karcsúsodni szeretnék. Eddig futottam/kocogtam, már akkor is figyeltem az étkezésre, csak tropa a térdem, így sajnos azt nem tudom folytatni. Nagyon köszi!
úristen, ezt meg tudod csinálni?
ha mellette folytatod a mozgást/izzasztóbb sportokat, és előtte/utána ezeket megcsinálod, akkor gyorsan fogsz erősödni, főleg has és derék tájékon. meg a karod is feszesedhet.
a plank alapvetően nagyon hatékony, viszont valamihez párosítani kell, mert magában nem annyira hasznos.
hajrá!
nem, ha karcsúsodni akar és a hasánál zsír égetni, akkor nem lesz elég.
persze, krva hasznos és jól erősít, de én a kérdésére válaszoltam, és ahhoz kell más mozgásforma is. ráadásul nem ajánlott ugyanazokat a gyakorlatokat végezni egymás utáni napokon sokszor, ami plusz egy indok amellett, hogy miért végezzen már mozgásformát is mellette.
Értem, köszönöm! 😊
Próbálkozok... 😃
Utolsónak: heti egyszer járok zumbára is meg, vagyis már egyszer voltam, de fogok járni még (Csak most kezdődött).
Nem fog tudni konkrétan a hasáról zsírt égetni. Ezt remélem tudod, kedves Carino. Nem létezik helyi zsírégetés. Nem léteznek olyan gyakorlatok, amik konkrétan egy adott testrészről égetik le a zsírt. Ha a szervezet fat burning üzemmódba kapcsol, akkor szisztematikusan minden testrész zsírraktárát együttesen kezdi el lebontani és felhasználni, maximum nem szimmetrikusan.
Ettől függetlenül magában nyilván nem elég a plank. Egy edzésterven több különböző gyakorlatból kell állnia. Viszont tényleg ne becsüljük le a planket, a plank a létező legjobb és leghatékonyabb saját testsúlyos gyakorlat. Ez biztossággal kijelentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!