Küzdősport, NO-GI Grappling, submission wrestling edzések levezetéséhez keresünk alkalmi edzőt, partnert. A TF-esek melyik diákszövetkezethez szoktak regisztrálni? Melyikkel érdemes szerződni?
Submission Wrestling? Nem catch-wrestlingre gondolsz? Ha arra akkor még jó ideig várnod kell. Egész EUban hivatalosan UKban van Catch-Wrestling, de ők is már egyre jobban ki akarnak válni az amcsi szervezettől, mert a tökük tele van, hogy ott szívatják őket, ahol tudják.
De szerintem MMA kluboknál érdeklődj (normális színvonalúaknál, ahol tényleg van reális BJJ, stb edző), ők szoktak grappling edzéseket tartani.
A catch wrestling is hasonló ágazat, de a grappling jobban ismert nálunk. Semmiképpen nem pankrációra gondoltam, az 2-4 "harcművész" előre megtervezett, koreografált, látványcentrikus előadása, egyfajta cirkusz. A submission wrestling vagy grappling megfeleltethető a BJJ, brazil jiu-jitsu-val is. Óvatosan fogalmazok, mert van, aki ezt a 3-at más-más sportágnak tartja, de van, aki szerint ugyanannak a sportágnak a különböző elnevezései. Nem akarok senkit sem megbántani, ezét ebben nem foglalok állást.
A kérdés lényegére várok választ. Az sem gond, ha az a sportoló vagy edző jelentkezik, aki alkalmasnak tartja magát a kérdésben megfogalmazott feladatra. Akár priviben.
2:
Pankrációnak (ami Pro-Wrestling) mi köze lett most a témához? Catch-wrestling miatt? Catch-wrestlingnek semmi köze a Pro-Wrestlinghez. Catch-wrestling az birkózás fojtásokkal, stbvel kiegészítve. Ez a hivatalos elnevezése, szerintem erre gondoltál submission wrestling alatt.
Ahogy meg írtam Catch-wrestling edzőt nem nagyon fogsz találni az országban. Ahogy írtam MMA kluboknál érdeklődj grappling edző után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!