Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire jó a súlyemelés?

Tényleg ennyire jó a súlyemelés?

Figyelt kérdés
Egy ideje már kondizok és egy ideje elkezdett érdekelni a súlyemelés. Valamiért olyan látványosnak találom, hogy hatalmas súlyokat emelnek a földről a fej fölé, de nem csak emiatt érdekel. Azt hallottam, hogy nagyon jól fejleszti az egyensúlyt, az erőt, a robbanékonyságot és az állóképességet, de ezt egy olyan embertől hallottam, aki nem igazán van benne a súlyemelésben. Az aki már régóta csinálja, az leírná nekem, hogy mi a véleménye a súlyemelésről(?).

2021. jún. 6. 01:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Csak amatőr módon érdeklődöm a súlyemelés iránt, de több könyvet is elolvastam a témában, és úgy gondolom, hogy a válasz a kérdéseidre egyértelműen igenlő. A súlyemelésben állandóan fel kell venni a súlyt a földről (már ehhez is kell technika és lendület), valamint a szakításhoz és lökéshez is dinamikus erőre van szükség (és erős lábakra).

Az, hogy tudja valaki kontrollálni a súlyt, egyben azt is jelenti, hogy erős a törzse, és jó koordinációja.

Egyedül az állóképességgel nem értek egyet: állóképességet tipikusan nem erősportokban lehet szerezni (elvileg egy kövér ember is lehet jó súlyemelő, aki mondjuk 1 kilométert sem tud lefutni).

Remélem, hogy jár majd erre igazi súlyemelő, és megerősíti, amiket írtam.

2021. jún. 6. 06:04
 2/4 anonim ***** válasza:
csak néz meg egy videót. ráfogsz jönni, hogy igaz.
2021. jún. 6. 07:29
 3/4 anonim ***** válasza:
az állóképességet csak minimálisan fejleszti, de a többi igaz
2021. jún. 6. 11:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen. De ha nem verseny szinten uzod a legjobb vegyiteni mindent. Testepites, eroemeles, sulyemeles. Mind jo vmi miatt.
2021. jún. 6. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!