Milyen gyakran szoktatok futni/kocogni?
Arra lennék kíváncsi hogy;
-mióta futtok rendszerességgel
-milyen gyakorisággal
-mekkora távot
-mennyi ideig
-minek a hatására kezdtétek el
A válaszolat előre is köszönöm szépen! :)
Kb. 15 éve futok rendszeresen, mert a küzdősportokhoz a futás jó tüdőkapacitást biztosít. Nem teszek bele olyan nagy volument, mint a rendes futók, átlagban csak heti kétszer futok (télen ezek közül csak egy van terepen, a másik futópadon).
A kinti standard távom kb. 2600 méter hosszú, ez 10 percen belül le szokott menni (ha minden optimális, 9:50-re is le tudok menni).
Nekem a futás kényszer. Nem szerettem soha sem futni, és most sem szeretek. A kontaktsportokat kedvelem, de nagyon nehéz az introvertált magyarságot rávenni ilyesmire...
Azt jó, ha tudod, hogy nem is elsősorban a táv számít vagy éppen a sebesség, hanem sokkal inkább a szisztéma, a rendszeresség. Minden nap futok, minden reggel kelés után, kb fél 6-kor azzal kezdek (hétvégén kb fél7-7). Nem futok sokat, de azt rendszeresen. Nincs kifogás, nincs nyafogás, nincs kivétel, MINDEN NAP!!! Ha esős az idő, akkor is, ha süt, akkor is... És jellemfejlesztést tekintve ez a lényeg...
Citius, altius, fortius!
Addig futottam, míg zárva voltak az uszodák a korona miatt, szóval úgymond kényszerből, mert kellett valami mozgás, ami heti 4 úszást helyettesíthet.
Egy héten 2x futottam, de más erősítő edzést is csináltam ezen kívül.
A táv 5-8 km között mozog, max 1 órákat szoktam.
kb.10 éve
min. heti 3szor
átlag 10 km/nap
változó, átlag 50-58perc
Idegi hatásra:), legális drog, ami többnyire feldob
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!