Égettem így is kalóriákat?
Nem tudjuk, hogy mitől nem izzadtál meg.
Az izzadásnak gyakorlatilag semmi köze nincsen a kalóriaégetéshez. Nem így működik a biológia, hogy ha sokat izzadsz, akkor sok kalóriát égetsz, ha nem izzadsz, akkor nulla kalóriát égetsz el. Minden mozgásforma éget kalóriát. A puszta létezésed is kalóriát éget. Nyilván egy gumiszalagos bohóckodás jóval kevesebb kalóriát éget, mintha elmész egy órára bringázni a hegyekbe, de minden mozgásforma igényli valahány kalória elégetését. Én simán lefutok úgy egy 10 km-es szakaszt aszfalton, hogy utána alig vagyok megizzadva. Valamikor meg lenyírom a füvet a kertben (kb. 25 perc), amitől néha úgy leizzadok, mintha szaunában lennék. Akkor ezek szerint 10 km futással nem égettem el semmi kalóriát, 25 perces fűnyírással pedig rengeteget. Dehogy, ez nyilván nem így van, ez nem ilyen egyszerű!
Az izzadást sok tényező befolyásolja, de nincs közvetlen, ok-okozati viszonyban a kalóriaégetéssel. A pulzus a lényeg, az legyen zsírégető tartományban. Ha a pulzus stimmel, akkor tizedrangú kérdés, hogy izzadsz-e vagy sem.
"Égettem így is kalóriákat?"
Röviden: igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!