Ezek szerint sikerült egy tartható életmódot kialakítanom?
Sziasztok. :D
Megpróbálom röviden összefoglalni.
Amióta az eszemet tudom mindig is túlsúlyos voltam (általában mindig volt rajtam 10-15kg felesleg).
Viszont el elmúlt 2-3 évben a 10-15kg-ból 30kg lett, tehát arra a pontra jutottam, hogy változtatnom kell.
Novemberben elkezdtem életmódot váltani. Szó szerint egyik pillanatról a másikra elhagytam minden (na jó, majdnem minden) egészségtelen dolgot, elkezdtem kalóriát számolni és mellette csak súlyzós edzést végezni heti 5 alkalommal.
Nagyon szigorúan veszem az étkezést, tehát tényleg nincs olyan hogy 1 csoki itt 1 csoki ott hiába az "1 csoki úgy sem árthat meg" mondatok.(ezt a mondatot fél éve hallgatom már itthon, de nem törtem még eddig meg :D) Odafigyelek a fehérjére, ami jelenleg 1.6gramm/testsúlykg, mert a cél az, hogy valami izom is látszódjon (ami elég szépen halad már)
Nem hagyok ki egy edzésnapot sem, illetve mindig becsületesen végigcsinálom akár ha 1 óráig tart az edzés, de van amikor 2 óráig is elhúzódik mert beleviszek néha néha pár plussz gyakorlatokat.
105 kg-ról indultam, ma pedig ez lement 79.1kg-ra ~5 és fél hónap alatt.
Soknak tűnik így elsőre, én is tudom, mert elvileg a legegészségesebb az heti fél kg lenne ami havi ~2kg, én pedig ezt megdupláztam (átlagban havi 4,5kg).
Utána is néztem ennek, hogy ez így egészséges-e, és hol azt kaptam hogy gyors és vissza fogom hízni majd, hol pedig hogy jó az ütem, mert csak egy kicsivel haladtam meg a heti 1kg maximum fogyást.
~1700 kalóriát viszek be és NEM éhezek. Majdnem fél év után sem émelygek, nem szédülök, nincs semmi rosszullét ami azt sugallná hogy keveset eszek. DE mégis ott van bennem az a tudat, hogy lehet hogy elrontottam? (hisz mégiscsak 5 és fél hónap lement ~26kg, ami elvileg a felső határ már)
Ez az egész életmódváltás életem egyik legjobb döntése volt, tehát nem egyfajta szenvedésként élem meg ezt, hanem élvezem minden egyes percét hogy sikerült megcsinálnom.
Szerintetek sikerült kialakítanom így egy tartható életmódot?
U.i.: Természetesen ha leáll a fogyás (hátra van még 5kg) sem szeretnék visszaállni a régi étkezésemre, mert tudom, hogy akkor tényleg felborul minden és felesleg volt ez az egész. Ugyanúgy heti 5x szeretnék edzeni, illetve maximálisan odafigyelni az étkezésre ahogy eddig is.
Ezek alapján nem, mert amit most csinálsz az fogyás amit nem lehet örökké tartani.
Ha eléred a kívánt súlyt és beállsz arra a szintre amit akarsz és évek múlva is ugyan úgy leszel akkor elmondhatod, hogy jó irányba mész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!