Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Adhatok a gyereknek fehérjeport?

Adhatok a gyereknek fehérjeport?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A lányom versenyszerűen sportol. De az izomzata nem épül tovább sehogy sem, pedig heti 5x edz, és nagyon sok húst eszik.

Szerintetek adhatok egy 15 éves lánynak fehérjeport? Nem lesz tőle baja?

(Ha szabad szednie, ajánlanátok, légyszives? Mert korom sötétben tapogatózok)

2021. ápr. 15. 09:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

#8 szerintem a világ legrosszabb videóját találtad :D

Attól, mert ezek nem izmosak, még más thai boxolók lehetnek. Nyilván nem annyira, mint Schwarzenegger, de ennél mindenképp izmosabbak.

Nem hízik egyébként, de nem is lenne szabad híznia, mert az edző megveri :D

Lehet, hogy egyedül én nem látom a változást, és csak időre van szüksége. Mert egyébként mindent úgy csinál, ahogy írtátok, szakszerű erősítő edzései vannak, és most utánaszámolgattam, elég fehérjét visz be és a kalóriatöbblet is megvan. Szóval erre majd visszatérek pár hónap(év) múlva.

Köszönöm a válaszokat

2021. ápr. 15. 10:57
 12/21 anonim ***** válasza:
De honnan tudjátok, hogy megvan a kalória többlet? Attól még, hogy egy random netes kalkulátor szerint ennyi a kalória határa, az semmit nem jelent. Ha kalória többletben van, de se nem izmosodik, se nem hízik, akkor hová tűnik a többlet kalória? :) Valószínűleg többet kellene ennie, de nem fehérjét, inkább szénhidrátot.
2021. ápr. 15. 11:08
 13/21 A kérdező kommentje:
Mostmár nem értem. Annyit zabál ez a gyerek, mint négy másik. Ennél többet hogyan egyen? Nem hízik, pedig tényleg eszik mindent, amit csak megkíván. Mindig is tudtam, hogy egy UFO, de mostmár én sem értem, hova tűnik az a sok étel.
2021. ápr. 15. 12:28
 14/21 anonim ***** válasza:
56%
Van ilyen, hogy nagyobb a kalória igénye, főleg ha sokat sportol valaki. De ha nem hízik és nem is izmosodik, akkor nincs kalória többletben, ez a tudomány mai állása szerint tény. Leírnád 1-2 napi étrendjét? Lehet, hogy csak nem elég magas az ételek kalóriasűrűsége.
2021. ápr. 15. 12:36
 15/21 A kérdező kommentje:

Persze. (ne számítsatok bodybuilder étrendre)

Tegnap reggelire azt hiszem rántottát evett 4 tojásból, paradicsommal, uborkával, lilahagymával. Egy zsömlét és kevés sajtot is evett hozzá.

Tízóraizni nem szokott sokmindent, mert nincs ideje az órák között, de egy gyümölcs joghurt lecsúszott.

Ebédre csináltam májgombóc levest. Meg sült csirkecombot, abból evett egy kisebb alsót meg felsőt. Krumplipürével, ecetes céklával.

Aztán uzsonnára nutellát evett pirítóssal, amit egyébként megtiltottam neki, erre vett magának és sutyiban eszi :D

Aztán vacsorára csak tonhal salátát, mert elég későn, kb 8kor vacsizik.

Ez a tegnapi, de elég változó, hogyan étkezik.

2021. ápr. 15. 12:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan nem mindenhova írtál pontos mennyiségeket, de ez így nagyjából összeadva 2000 kalória alatt van, ez azért nem egy extra nagy mennyiség, ha valaki sportol. Mondjuk ez függ a magasságától és a súlyától is. Ami elsőre feltűnik, hogy nagyon kevés a rost, semmi gyümölcsöt nem írtál. Egyen többet, azt két óra között is be lehet kapni, banán például elég kalória dús is, amellett hogy szuper egészséges. A fehérje nem hogy kevés, inkább soknak tűnik. Persze ez a legtöbb emberre igaz, hogy túl sok fehérjét visz be. A gyümölcs mellett még az javaslom, hogy köretként egyen sok barna rizst, bulgurt, hajdinát, quoinoát. A nutella pedig tényleg nem a legjobb ötlet.
2021. ápr. 15. 13:11
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Igazad van, tényleg kevés a gyümölcs, pedig szokott enni, főleg, hogy elég édesszájú, de tegnap valahogy kimaradt.

2021. ápr. 15. 13:16
 18/21 anonim ***** válasza:
Egy thai boxosra nem kell tul sok izom.. attol meg lehet eros. Ott a gyorsasag, a technika a lenyeg. Meg hat nem is olyan mozgasforma amivel nagy izmot lehet epiteni. De amugy ihat feherjet nyugodtan de ha sok hust eszik lehet tok folosleges. Hany g feherjet visz be?
2021. ápr. 15. 14:15
 19/21 anonim ***** válasza:
Én 120 körül számoltam a kérdező által leírt étrend alapján. Aminél több biztos nem kell. Így is inkább sok, mint kevés.
2021. ápr. 15. 14:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Szerintem vehetsz neki feherjet, de csak fél adagot igyon mondjuk és ugy okes
2021. ápr. 17. 20:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!