Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért dobják le a súlyt?

Miért dobják le a súlyt?

Figyelt kérdés
Amikor valaki felemel egy nagyobb súlyt a teremben akkor nem leteszi, hanem ledobja. Miért? Beleremeg az egész konditerem...
2021. ápr. 14. 11:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Legtöbb esetben azért, mert fogyatékos. Kérdés pontosan milyen esetre gondolsz.

Amikor 1 ismétléses maximumot csinál felhúzásnál ott még oké, meg ha olimpiai súlyemelést csinál, de ahhoz meg már olyan terem kell, ott jobb esetben van rendes tompító padló is. De ha valaki bicepszezés után lebssza a földre vagy minden egyes felhúzás után csak szimplán elengedi (láttam olyat is aki direkt még lökött is rajta lefelé) az simán csak fogyatékos.

2021. ápr. 14. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert nagy a súly és nem akar már lesérülni, mert X súly után már nem tudná biztonságosan, sérülésmentesen letenni a súlyt. Ezért van gumiszerű anyagból szőnyeg sok teremben. Súlyemelőknél pedig ez alap.
2021. ápr. 14. 13:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hadd hallja mindenki hogy ő a Jani, aki ilyen nagy súllyal edzett. Feltűnési viszketegség.
2021. ápr. 14. 13:17
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha 2 50essel mellezek szinte bukasig, nemfogom szepen letenni mert serulesveszelyes vagy ha nagy sullyal huzok pl fel. Persze ahol van gumipadlo.. ahol parketta van vagy padloszonyeg mindenhol oda nem is megyek..
2021. ápr. 14. 13:57
 5/6 BeefEater ***** válasza:

#4: Szerintem súlytól függetlenül gáz eldobni (kivéve, ha közvetlen sérülésveszély van, de szabályos végrehajtásnál azért ez ritka).

Én akár mekkora súllyal jutottam el bukásig mindig le tudtam utána tenni a kéziket: bukás után kontrolláltan visszaengedem a mellemre, elhúzom a hasam fele, felülök, így a súly átkerül a combomra. Felállok vele és leteszem. Egyszer kellett eldobnom, az is az én hibám volt, nem figyeltem oda.

2021. ápr. 14. 16:46
 6/6 anonim ***** válasza:
De azert van gumipadlo h ledobjam.. komolyabb hardcore termekbe senkise szarzik csak ledobja, igy ense zavarok vele senkit mert megszokott. Dong az egesz terem. Akinek ez nemjon be ne jojjon olyan terembe 🤷‍♂️
2021. ápr. 15. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!