Az normalis, hogy rendeltem a regi abec1 csapagy helyett egy elvileg sokkal jobb abec7-est es sz@rabb? Ennyire szamit a marka vagy nemertem? Gondolom nem nekem kene bezsirozni...
A csapágyak az iparág által elfogadott ABEC-szabvány szerint vannak kategorizálva. ABEC azt határozza meg, hogy a csapágyak mennyire jól továbbítják a rájuk ható erőt.
A magasabb ABEC kategóriák precizebbek, effektívebbek, és gyorsabbak, de NEM feltétlenül gyorsítják a többi alkatrészt. Az ABEC szabvány nem vesz figyelembe olyan kritikus tényezőket, mint például távtartók és kerekek pontossága vagy a csapágyak anyaga.
Minden csapágy idővel veszít a pontosságából.
A csapágyak lehetnek zsírozottak vagy olajozottak.
A csapágyaknak sosem szabad “kiszáradnia”, amennyiben ez megtörténik, a csapágy megolvadhat és vagy lelassul vagy teljesen leáll.
Olaj: Nagy sebességet biztosít, mivel a kenőanyag kevesebb ellenállással rendelkezik, ugyanakkor gyakoribb karbantartást igényel.
Zsír: Jobban ellenáll a kosznak és víznek mint az
olaj. Szinte egyáltalán nem igényel karbantartást, viszont nagyobb ellenállást bocsát ki, ezért nem olyan gyors mint egy olajozott csapágy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!