Önző dolog-e sportolni?
Egy külföldi GYIK oldalon olvastam egy választ arról, hogy a sportolás egy önző és értelmetlen dolog, mert a belevitt energiát fordíthatná az ember arra is, hogy a közössége számára építsen/létrehozzon valamit. Így viszont értelmetlenül kárba veszik a test mozgatása.
Mi a véleményed erről?
Ez baromság.
Egészségesen élni nem önzőség, és ahoz hogy tegyünk másokért nem kell a mártírságig elmennünk.
Ha sportolsz egészséges maradsz. Ha egészséges vagy akkor tehermentesíted az eü rendszert. Azaz olyan emberek akik számára az szükséges, azok könnyebben jutnak hozzá, mivel te nem terheled azt.
Tehát tettél a közösségért. 🙂
Annyira szeretném belinkelni az oldalt (bár a GYIK cenzúrázná), de nem találom a keresési előzményeimben....
A válaszoló azt hiszem indiai származású volt és azzal érvelt, hogy a fizikai munkát végző emberek is lehetnek "shredded" (magyarul talán kigyúrtnak vagy kidolgozottnak lehetne fordítani) testalkatúak és linkelt is pár képet.
Ez alapján gondoltam megkérdezem az itteni embereket is (akik nyilván sportolnak), hogy mi a véleményük erről a szemléletről.
Meg is tudom fordítani, aki nem sportol és elhízik, vagy bármi baja lesz a mozgásszegény életmódról, az nagyobb teher a társadalombiztosításnak, tehát önző dolog nem sportolni.
Azt hiszed viccelek, de nővérem gyógytornász. A betegei több mint fele mozgásszegény életmód miatti problémákkal kerül hozzá és hiába mondja nekik, nem hajlandóak jogázni sem. Nagyon utálja, mert nem ez lenne a feladata. Műtétek, agyvérzés, balesetek után kéne lábra állítania embereket, erre azzal megy a napja nagy része, hogy egészséges embereknek tart órát.
Egyébként emberek, azt ugye tudjátok, hogy mindent önzőségből teszünk és ez így van rendjén. Még jó, hogy azt fogom csinálni, ami NEKEM jó és egy bizonyos mértékig magasról lesz***rom, hogy mást az mennyire érint. Én imádok sportolni, mozogni, biciklizni, vezetni a kedvenc autóm és abszolút nem érdekel, hogy másnak erről mi a véleménye és, hogy szerinte az ezekre fektetett időt lehetne tölteni mással. Persze, hogy lehetne, de miért tenném? Hogy ő örüljön én meg ne? Nekem nem lehet jó, csak neki? Ő ugyanúgy önző, mert csak azt nézi, hogy neki mi tetszik és abba akarna mindenkit beleerőltetni.
Szóval mindenki önző és ez így van rendjén, nincs ezzel baj addig, amíg bizonyos kereteken belül van. A sport BŐVEN ezen kereten belül van. Az, hogy foglalkozol a testeddel és egészségesen tartod egy olyan önzőség, ami szükséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!