Miért mondják páran, hogy a lovaglás nem sport?
Kb. 6-7 éves korom óta lovagoltam, sajnos 2-3 éve nem volt lehetőségem rá.
Néha egy-egy lovas poszt alatt felbukkannak olyan emberek kommentjei, melyekben azt állítják, hogy a lovaglás nem sport. Pedig valószínüleg ezek az emberek tipikusan azok, akik max. 5 évesen rá lettek ültetve egy pónira, máskülönben nem láttak életnagyságú lovat.
Vagy azok, akik halálosan félnek tőlük...
Persze ha eljutnának oda, hogy felülnek egyre, azt sem tudnák, merre van az előre.
Ha nem sport, miért van az olimpián?
Nem kérek troll kommenteket, bár úgyis tudom, hogy lesznek olyanok akik csak azért is ideböffentenek valami ,,okosságot”.
Inkább a lovasok véleményére vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban. :)
Van kettő lovam, mindkettőt idomítom földről (Ponntosabban az egyiket csak onnan lehet, mert shetland póni 😃). Aki eljut oda, hogy van lova, remek, verseny képes edzője, akkor megtanulhatja az erőszakmentes lovaglás technikáját. Amikor megkaptam a nagylovam, baromira fájt mindenem edzés után, mert a sportlovaknak sokkal nagyobb a mozgása és ezerszer nagyobb koncentrációt, erőnlétet igényelnek. És nekem sem azért volt izomlázam, mert alapból semmi izmom, mert mellette sportolok mást is. De a lábam, a hasam, a kezem mind erősödtek a lovaglással
:-D
De egyébként a hobbilovaglást, iskolalovaglást én sem tekintem annyira edzésnek egy bizonyos szintig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!