Hozzáértők segítségét kérném. Normális fogyókúráról lenne szó (? )
Sziasztok! Azért írok ide, mert szerintem itt ésszerűbb és helyesebb válaszokat, tanácsokat kapnék.
Fogyni szeretnék, de normálisan és nem koplalásos módszerrel. Viszont néhány dologgal nem vagyok tisztában.
Először is az adataim: lány vagyok (19) 160 cm körül talán alacsonyabb vagyok, a súlyom 55. Na de, nem tudom lehet e, de nekem a centik számítanak, tehát nem olyan célt tűztem ki magam elé, hogy akkor én most 45 kiló leszek! Sportosabb, fittebb, egészségesebb szeretnék lenni.
Azt hiszem körte alkatom van, a felsőtestem átlagos, kis pocim van.:D A fenekm akkora, mint egy ház, és a combom se valami vékony, sőt...:D Szeretném ha csökkenne a zsír, és nőne az izom.
Nem tudom számít e, de azért híztam meg, mert kényszerevő voltam. (lelki problémák sajnos)
Szeretném megkérdezni, hogy ezek a sportok, tornák megfelelőek a célomhoz: úszás, aerobik (futni a térdem miatt nem nagyon tudok, de a kocogás még oké)
Viszont a diétával bajban vagyok. Azt tudom, hogy érdemesebb több fehérjét enni, mint szénhidrátot, de úgy jobban eltudnám képzelni az egészet, ha valaki írna egy mintaétrendet( 1 napra persze:))az adagokkal együtt.
Még 2 kérdés: érdemes e beszerezni lépcsőzőgépet? Milyen hatása van?
Vagy esetleg hol tudnék (max 25000) szobakerékpárt venni? Azt az egész család használhatná:)
Elsőnek a napi energia felhasználásod olyan 2000kcal körül mozoghat így a legjobb ha 1500-1600kcalos diétába kezdesz.
Egy minta:
Reggeli: 2 zsemle, 1 pohár tej
Tízórai: 1 kis joghurt, 2 tojás
Ebéd: 300g zöldség mix, 300g párolt hal
Edzés előtt: 100g zöldség mix
edzés után: 100g félsíros túró, 2 tojás
ez 1587 kcal, 117g fehérje, 145g szénhidrát, 56g zsír
De ez csak egy példa volt igazából végtelenségig tudod variálni. Emellett ne hagyd le a súlyzós edzést mert ugyan olyan zsírégető hatása van mint az aerob mozgásnak, ha nem jobb is. Hagyd a lépcsőzőgépet, fizess inkább egy konditerembe be, a szobabicikli nem rossz, de ha mindenképp kerékpározni akarsz akkor csakis rendes kerékpáron tedd, mert össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__90-napos-dieta__10..
És jól teszed,hogy nem a mérleget nézed,mert a testzsír% a döntő.Azt méregesd!
http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok__..
Valahol itt idegből leírtam kb hogy néz ki egy diéta.Ha kiveszed belőle a nem odaillő részeke akkor jó lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!