Mennyi idő alatt tud egy gyerek eljutni a futószáras lovaglástól odáig, hogy már futószár nélkül lovagol?
Szia!
Én is kb. 2-3 évig voltam futószáron, 8 évesen kezdtem a lovaglást és 10-11 éves koromban engedtek el egyedül.
Nekem az volt a baj, hogy nem tudtam gyakran menni, volt olyan, hogy egy hónapban csak egyszer voltam, és csak az egyik lovasoktató tanított normálisan, a többi nem mondott semmit, hogy hogyan kéne csinálnom. Amikor végre osztályba kerültem (egyedül mehettem) még akkor se volt stabil az ülésem, kapaszkodtam a nyeregbe, sokszor kicsúszott a lábam a kengyelből, stb. Úgy gondolom, hogy jó volt már, hogy egyedül mehettem, mert sokkal többet fejlődtem úgy, mintha a futószáron lettem volna, de jó lett volna ha pl. minden 3. alkalommal még visszatettek volna futószárra, hogy gyakorolhassam a helyes ülést.
Szerintem az lenne a legjobb, ha már most mehetne egyedül, akár csak lépésben, hogy az irányítást is és a patanyomfigurákat is tanulja már, de közben futószáron is tanuljon még, ha valóban szüksége van rá. Egyébként te, hogy látod mennyire stabil az ülése? Pattog, kell-e kapaszkodnia, a kengyelben jól tartja a lábát, stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!