Fél év elég 15 kiló felesleg leadására?
Nagyon sokat ettem mióta a jelenlegi munkahelyemen dolgozok, nem elég, hogy főzök magamra, még ment hozzá a temérdek csoki, chips, rendelések. Utóbbi egy hét nagyon nehéz volt, mert kihagyok minden nasit és üdítőket és a kaja rendeléseket is. Jelenleg 101 kiló vagyok a 188 centimhez.
Ha elkezdek futni vagy kerékpározni, gyorsithato ez a folyamat?
Szép jó napot!
Hogyne lenne lehetséges. (:
2019 nyarán nálam szívizom gyulladást diagnosztizáltak,két hétig voltam kórházban,nem volt egyszerű.
Két hét után a hivatalos diagnózissal,avagy hogy szívbeteg vagyok engedtek ki.
Mentálisan és fizikálisan is összeomlottam.
Azonban 2020 szeptemberében összeszedtem magam és elkezdtem sportolni,bármily nagy volt a kockázat.
Nézelődtem termek iránt,hogy mi lenne nekem,fiatal srácnak a legjobb. Találtam egy korszerű,modern technikával,nagyszerű személyzettel ellátott edzőtermet,a SmartFit nevezetű helyet a Király utcában.
És belekezdtem.
Heti 4-5 edzés.
Emellett természetesen az étrendemen is változtattam(ez a kulcs!),tulajdonképpen életmódot váltottam. Egyél változatosan,egyél húst,gyümölcsöt,gabonaféléket(zab pl nagyon jó!) és kerüld a szénhidrátokat valamint az esti nassolást!
3 hónap alatt -13 kg-ot értem el,mára egy sportos,egészséges(elmúlt a szívbetegségem),fitt srác vagyok aki tele van tervekkel!
Tehát:
1.ÖNBIZALOM!
2. ÉTREND
3. KARDIÓ- ha sok a felesleges kiló akkor nem éri meg rögtön súlyokkal próbákozni,hiszen ha rengeteg a zsír azt nem fogod tudni 100 %-ra átalakítani. Szóval először le kell adni egy kicsit. Erre jó a kardió. Futás,biciklizés,kosarazás,focizás,úszás(utóbbi vírusban rotty)!Ezeket csináld,napi 30 perc bicikli is rengeteget segít!
4. KARDIÓ+EDZÉS: Ha már leadtad a nagyon sok felesleget és már csak "kis felesleg" van,akkor irány a terem!Heti lebontásban kezdésnek 2 nap súlyos és 1 nap kardió edzést ajánlanák. Fontos,hogy a súlyos edzésnél nem az a cél,mint a filmekben,hogy "na most én kinyomom a százat akkor is,ha kijön az aranyerem",hanem az,hogy inkább kisebb súllyal,de többet. Az is fontos,hogy az összes izomcsoportod edzésben tartsd!(tehát ne csinálj olyan,hogy most 1 héten keresztül csak lábra edzel például)
Ha már beindultál akár lehet váltani 3 súlyos + 1 kardiós edzésre,a lényeg,hogy legyen a héten egy nap,mikor csak kardiózol(1 óra futás,vagy 1 óra szobabicikli)!
És a legfontosabb: sokat legyél a levegőn,szellőztess,és tedd renszeressé a sportolást! (:
Sok sikert!
Dicsőség a hősöknek!
/22,ffi/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!