Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen makrók kellenek a...

Milyen makrók kellenek a kockahashoz? Fehérjéből kell a legtöbbet bevinni, szénhidrátból pedig nagyon keveset?

Figyelt kérdés

2021. febr. 9. 00:35
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez így nem igaz.

Nincs szentírás, van aki magas zsír alacsony szénhidrátra esküszik, van aki magas szénhidrát alacsony zsírra...

Én pl utóbbi vagyok...

De ettől függettlenül a kcal mennyiség a lényeg..

Ha kevesebb kcal-t fogyasztasz, mint amit felhasználsz, akkor óhatattlanul fogyni fogsz.

Fehérjéből van egy felső határ, ami kb 2-2.2gramm*testtömeg amit képes rendesen feldolgozni naponta aszervezeted...

Szénhidráttal és zsírral könnyebb dolga van, azokat könnyebb eltenni a raktárba...

Én pl jelenleg szálkásítok,

3-4gramm*testtömeg szénhidrát

1gramm *testtömeg fehérje... kikísérleteztem hosszú évek alatt, nekem tömegelésnél sem kell több.

0.3-1gramm*testtömeg zsír... attól függ, ép mit eszem.

2021. febr. 9. 10:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Mindenkinek "kockahasa" van, ez anatómiailag adott. Csak sok ember esetében ez miatt nem látszik, mert zsírréteg takarja. Ha neked fontos, hogy látszódjon, akkor két opciód van:

* vagy baromi alacsonyra, olyan 10% környékére leviszed a testzsír százalékodat (amit hosszú távon igen nehéz fenntartani, már ha nem vagy kifejezetten vézna alkat);

* vagy megedzed az egyenes hasizmodat és akkor magasabb testzsír százaléknál (akár már 20% körül) is látszik.

Pusztán fehérje-, vagy szénhidrát-beviteltől nem fog látszódni...

2021. febr. 13. 05:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!