Milyen makrók kellenek a kockahashoz? Fehérjéből kell a legtöbbet bevinni, szénhidrátból pedig nagyon keveset?
Ez így nem igaz.
Nincs szentírás, van aki magas zsír alacsony szénhidrátra esküszik, van aki magas szénhidrát alacsony zsírra...
Én pl utóbbi vagyok...
De ettől függettlenül a kcal mennyiség a lényeg..
Ha kevesebb kcal-t fogyasztasz, mint amit felhasználsz, akkor óhatattlanul fogyni fogsz.
Fehérjéből van egy felső határ, ami kb 2-2.2gramm*testtömeg amit képes rendesen feldolgozni naponta aszervezeted...
Szénhidráttal és zsírral könnyebb dolga van, azokat könnyebb eltenni a raktárba...
Én pl jelenleg szálkásítok,
3-4gramm*testtömeg szénhidrát
1gramm *testtömeg fehérje... kikísérleteztem hosszú évek alatt, nekem tömegelésnél sem kell több.
0.3-1gramm*testtömeg zsír... attól függ, ép mit eszem.
Mindenkinek "kockahasa" van, ez anatómiailag adott. Csak sok ember esetében ez miatt nem látszik, mert zsírréteg takarja. Ha neked fontos, hogy látszódjon, akkor két opciód van:
* vagy baromi alacsonyra, olyan 10% környékére leviszed a testzsír százalékodat (amit hosszú távon igen nehéz fenntartani, már ha nem vagy kifejezetten vézna alkat);
* vagy megedzed az egyenes hasizmodat és akkor magasabb testzsír százaléknál (akár már 20% körül) is látszik.
Pusztán fehérje-, vagy szénhidrát-beviteltől nem fog látszódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!