Melyik a kedvenc futócipő márkátok?
Saucony, Kiprun
Saucony azért, mert vannak kiemelkedően jó, és a fősodortól eltérő modelljei, a kedvencem a Kinvara.
Kiprun az a Decathlon komolyabb saját márkája asima Kalenji felett (korabban almárka volt ma már külön márkaként forgalmazzák). Nagyon jó ár-érték arányú, kényelmes, jó csillapítású cipők, én Kiprun Longgal 2000 km-t futottam, és nincs észrevehető problémája (a sérülésveszély elkerülése miatt most cseréltem).
Van egy Nike futócipőm is, de nagyon belépő modell, ez alapján nem tudom megítélni a márkát. Kb. félaron vettem kiárusításon, annyit megér, az eredeti áron draga lett volna.
asics van de nőiesen felemeli a fenekem futás közben-váltok lassan vissza nike-ra....
Győzelem istennője mennyire ismersz?!?
ha felhúzom a cipőmet vajon előttem leszel?!?
ha az út kitárt és sima a rendszer lábam szárnyas
lesz mint kampanyolo mester-mennyi szív és mennyi érzés
ebben a két pár leharcolt félcipőben-emlékek garmadája
s kólint fejbe a reggel-úgy érzem elő kéne venni...
a Futócipőmet!
Sima tescos tornacipő.
Ha régen tudtak ilyenben futni gyerekek felnőttek ezrei, ma is lehet.
Ha elhasználom veszek másikat,nem kerül sokba.
45 éves vagyok, maratonon is szoktam futni meg spártatlonon is, nemzetköziben is.
Tornacipőben szoktam futni.
Lehet menőzni hogy kinek milyen csillivilli futócipőre telik, de eddig a huszonév alatt teljesen megfelelt, jól vagyok köszi.
Ez a reklámmarketing amit te is nyomatsz a sportszergyártók szövege, amit te is átvettél.
A legjobb a régifajta hagyományos tornacipő, nemhiába az a neve is.
3-as vagyok.
Bár én mint írtam, Saucony és Kiprun cipőkben futok főleg, és nem minimalistákban (a Kinvara a kis drop ellenére nem az, hiszen viszonylag vastag talpa, jelentős csillapítása van), viszont nem értek egyet 7-el, hogy 6-nak a tornacipővel tönkremenne a térde.
A klasszikus tornacipőnek vékony a talpa, minimális a sarokemelése, gyakorlatilag ugyanaz, mint egy minimalista futócipő, legfeljebb az anyaghasználata rosszabb, és nincs hype körülötte, mint a méregdrága mininalista zero drop cipőknek. Akinek jó a technikája, annak nem veszélyezteti a térdét, mert talp elejével érkezik, és vádliból csillapítja a sarok érkezését. A vádlija lesérülhet elvileg, de az edzhető.
Nem mindenkinek jók persze a minimalista cipők, nem mindenki képes megtanulni úgy futni, és úgy sokat futni, hogy ne sérüljön le egy egyszerű tornacipőben, illetve aki megszokta a klasszikus 8-12 mm dropos futócipőket, az csak óvatosan tud átállni. Egyébként sokan futnak vegyesen minimalista és csillapított cipőkben párhuzamosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!