Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit sportoltok most?

Mit sportoltok most?

Figyelt kérdés

Konditerembe jártam csoportos edzésre, többnyire crossfitre

Mióta bezárt minden elkezdett a testem löttyedni, ezért nekiálltam itthon edzeni. Vettem 2 kettlebellt, vannak súlyzóim, de annyira rosszul megy hogy hetek óta fáj a térdem és a derekam. Évek óta járok crossfitre, tehát tudom mit hogyan kellene, de nem látom kívülről magam, sokszor nem érzem ha elcseszek valamit

Ott mindig rám tudott szólni az edző ha rosszul csinálom, most viszont nem szól senki, tönkre teszem így a térdem és a derekam

Mit csináljak? Szerezzek egy tükröt és csináljam előtte? Ti mit csináltok? Nem akarom hogy mégtöbb izmom eltűnjön, már így is úgy nézek ki mint a lekvár

2021. jan. 22. 15:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Konditermi edzem, van itthon hozzá mindenem.

Erőkeret, súlyok, rudak, fekpad, hiperhajlító, kettlebellek 16-48kg ig, meg ellipszistrainer

2021. jan. 22. 15:16
 2/6 A kérdező kommentje:
És te hogyan küszöbölöd ki a rossz mozdulatokat? Hiába vagyok izmos ha 10 év múlva nem tudok lábra állni :D
2021. jan. 22. 15:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem edzem akkora súllyal amit nem tudok biztosan kezelni.

2. Odafigyelek a mozdulataimra.

Eleinte kis súllyal megtanultam tökéletesen kivitelezni a gyakorlatokat csak utána mentem nagysúlyra... na ugye a crossfit edzéseken meg sokszor le is szarják mar bocs.

2021. jan. 22. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ott mindig rám tudott szólni az edző"

Rászoktál, hogy az edző úgyis rád szól és nem nagyon kell figyelned saját magadnak a kivitelezést. Ha tényleg tudod hogy kellene, akkor azzal van csak a probléma, hogy végrehajtás közben nem koncentrálsz rá a túl nagy súly vagy fáradtság miatt. Rá kell szoknod, hogy folyamatos koncentráció kell és érezni kell, hogy pl nem görbül-e be a hátad.

Vedd fel mobillal, hogy hogyan csinálod a gyakorlatot és nézd meg saját magad, hogy jó-e. Ha nem jó, akkor változtass, nézd meg újra, egészen addig amíg ki nem javítod.

Meg nyilván bemelegítés. Könnyen elfelejt rendesen bemelegíteni az ember otthon. Plusz otthon lehet több bemelegítés kell kicsivel, mert ugye edzésre alapból elmész és gyalogolsz, lépcsőzől stb amivel pl a térdeidet bemelegíted egy kicsit.

2021. jan. 22. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

Sok éve edzel. Illene, már lennie némi testtudatodnak, hogy ne sérülj le.

Csináld kisebb súllyal, koncentráltan, tükör elött. Nézz edzés videókat.

Én most HIIT-et variálok, súlyzós edzéssel.

Vannak tárcsás egykezes súlyzóim, gumikötelek, szalagok, lábsúlyok, loopok, fékpad, szobabicikli, lépcsőző.

50N

2021. jan. 22. 18:06
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt mint terembe csak itthoni verzio. Sajnos.. De neked akkor ez pont jo fejleszto ha nem tudsz edzeni onalloan. Csinald tukor elott, vedd fel videora.
2021. jan. 22. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!