Hogy kezdjek neki a futásnak, hogy elkerüljem a sérülést? Idővel vagy távval foglalkozzak?
Korábban futottam, most is le tudnám futni a korábbi távot, csak több idő alatt.
Ha korábban a szigetkört (5250 méter kb.) 27-30 perc alatt futottam le, akkor hogyan érdemes kezdenem?
Kezdjek pl. 3 km-rel? És milyen gyakorisággal fussak, és futásról futásra mennyivel növeljem a távot?
Vagy kezdjek inkább 10-15 perccel? Itt hány perccel növeljem az időt futásonként?
Tehát idő vagy táv? Táv vagy idő? És melyik esetben hogyan növeljem?
A térdem miatt álltam le pár hónapra. Most szeretnék visszarázódni, remélem, bírni fogják a lábaim. Szóval ezt is belekalkulálva akkor hogyan kezdjek hozzá?
Na az tök jó! Akkor sok vizet igyál. Ajánlott mennyiség, még egyszer mondom csak ajánlott a napi 20kg/l, szóval ha te 50kg vagy, akkor 2.5l víz, fontos az ízületeknek. Alapos bemelegítés kell előtte, aztán szerintem told ki a távot is és az időt is.
Kollagént szerintem ne hagyd abba. Így nem szabadna gondnak lennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!