Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Teljesen edzetlen test mikorra...

Teljesen edzetlen test mikorra tud megedződni? És heti hány edzés szükséges hozzá?

Figyelt kérdés

Az az igazság, hogy gyerekkoromban, sőt a kamasz koromban is kb. 18 éves koromig viszonylag sportosabb voltam. Nem voltam akkor se az a nagy sportember, de úgy heti 2 edzés azért mindig megvolt.

Sajnos 18 éves koromtól egyáltalán szinte semmit nem sportoltam, illetve havi 1x rávettem magam a futásra, de az is kudarc volt, mert 1-1,5 km után fulladoztam már kb. Mióta karantén van, állandóan tanulok, sokszor fekvő helyzetben (jobban kíméli a gerincemet), teljesen elerenyedt minden izmom és nulla állóképesség.

Hogy tudnék relatíve edzett lenni, mennyi edzés kell hozzá és kb mennyi idő?

2021. jan. 8. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:
Fel ev minimum. Heti 3-4x 1.5 ora + etrend
2021. jan. 8. 16:07
 2/4 anonim ***** válasza:
0 izommal kb heti 4x, és 1 év után lesz látványos változás.
2021. jan. 8. 16:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Kinek mi a "megedződés". Attól is függ, hogy a nem edzéstől anorexia közelbe kerültél vagy van rajtad 30+ kg túlsúly. Ha utóbbi, akkor lehet kell 1 év mire felszedsz egy kis izmot és le is adod a zsírt, hogy látni lehessen. Ha vékony vagy és elkezdesz rendesen kajálni és edzeni, akkor fél év után bőven látványos lesz. Persze, ha a "hú de kib.tad magad báttya" a cél, akkor nem elég fél év.
2021. jan. 8. 22:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Nő vagyok, 22 éves és 161 cm és 54 kg. Teljesen átlagos testalkatom van, szerencsére egy enyhébb narancsbőrön kívül nem látszik rajtam, hogy edzetlen vagyok, mert pl a hasam teljesen lapos, picit kockás is (genetika, nem nekem köszönhető). Tipikus körte alkat vagyok, tehát inkább a fenekem és combom hájas.
2021. jan. 9. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!