Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aki már jógázott ?

Aki már jógázott ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elkezdtem jogázni ahol a feladat az, hogy lazitsam el xy testrészemet (homlok, szemölcsök, ujjak stb). Viszont én ezt nem egészen értem, hiszen nem érzem magam feszültnek, ezért nincs is mit ellazitanom. Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm:)

2021. jan. 4. 16:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdd el gyakorolni az alapvető pózokat, aztán ha már azok elég jól mennek, akkor rá fogsz érezni, hogyan kell az egyes testrészeket ellazítani (a szemölcs ellazításához sajnos nem értek, az nekem kamunak tűnik).
2021. jan. 13. 06:36
 2/7 A kérdező kommentje:

nem szemölcs bocsi. szemöldök.:D

Itt nincsenek pózok. hulla pózban vagy végig. nem mozoghatsz.

2021. jan. 13. 18:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak olyat tudok, ahol pózok vannak. Bocs, hogy ezt írom, de nekem ez kamugyanús. Nem gondolkodtál inkább a tradicionális verzión, ahol pózok vannak?

2021. jan. 13. 18:53
 4/7 A kérdező kommentje:
A joga nidra is tradicionalis es celja, hogy eljuss szamadhiba. Nem kamu. Kb az egyik legkomplexebb joga. Meditacio + szimbolumterapia otvozete.
2021. jan. 13. 21:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Biztosan van alapja, de a sportkategóriába szerintem így már nem fér bele. Sportolók alapvetően ilyennel nem foglalkoznak (profik sem). A jógát leginkább arra használják, hogy hajlékonyabbak legyenek, de általában nem tulajdonítanak neki semmilyen spirituális tartalmat.

2021. jan. 13. 21:19
 6/7 A kérdező kommentje:

igen, az általad leírt lenne a kamugyanús joga. A ténylegesen tradicionális jóga tipusok mind spirituálisak. A mozgó gyakorlatok sem arról szólnak, hogy sportolj. Annál sokkal mélyebb.

A jóga nidra a rádzsa jogához tartozik. Jóga oktatókból amúgy elég sok a kontár..szóval nem csoda, hogy kialakult egy ilyen véleményed.

profik alatt mit értesz? Nincs olyan jogi/swami/guru (hivatalos jóga oktatók) akik azt mondanák, hogy azért jógáznak, hogy hajlékonyabbak legyenek.

2021. jan. 13. 22:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Profi sportolókra gondolok, akik jógapózokat tesznek a programjukba (de amúgy semmi közük a jógához). Pl. ilyesmikre utaltam:

https://www.youtube.com/watch?v=Gc1Vz7e5ixY

Csak arra céloztam, hogy a sportkategóriában van a kérdés, és itt nem valószínű, hogy kapsz erre adekvát választ. De ki tudja, lehet, hogy jelentkezik egy hozzáértő.

2021. jan. 13. 22:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!