Aki már jógázott ?
Sziasztok!
Elkezdtem jogázni ahol a feladat az, hogy lazitsam el xy testrészemet (homlok, szemölcsök, ujjak stb). Viszont én ezt nem egészen értem, hiszen nem érzem magam feszültnek, ezért nincs is mit ellazitanom. Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm:)
nem szemölcs bocsi. szemöldök.:D
Itt nincsenek pózok. hulla pózban vagy végig. nem mozoghatsz.
Csak olyat tudok, ahol pózok vannak. Bocs, hogy ezt írom, de nekem ez kamugyanús. Nem gondolkodtál inkább a tradicionális verzión, ahol pózok vannak?
Biztosan van alapja, de a sportkategóriába szerintem így már nem fér bele. Sportolók alapvetően ilyennel nem foglalkoznak (profik sem). A jógát leginkább arra használják, hogy hajlékonyabbak legyenek, de általában nem tulajdonítanak neki semmilyen spirituális tartalmat.
igen, az általad leírt lenne a kamugyanús joga. A ténylegesen tradicionális jóga tipusok mind spirituálisak. A mozgó gyakorlatok sem arról szólnak, hogy sportolj. Annál sokkal mélyebb.
A jóga nidra a rádzsa jogához tartozik. Jóga oktatókból amúgy elég sok a kontár..szóval nem csoda, hogy kialakult egy ilyen véleményed.
profik alatt mit értesz? Nincs olyan jogi/swami/guru (hivatalos jóga oktatók) akik azt mondanák, hogy azért jógáznak, hogy hajlékonyabbak legyenek.
Profi sportolókra gondolok, akik jógapózokat tesznek a programjukba (de amúgy semmi közük a jógához). Pl. ilyesmikre utaltam:
https://www.youtube.com/watch?v=Gc1Vz7e5ixY
Csak arra céloztam, hogy a sportkategóriában van a kérdés, és itt nem valószínű, hogy kapsz erre adekvát választ. De ki tudja, lehet, hogy jelentkezik egy hozzáértő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!