Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi időbe telt nektek a...

Mennyi időbe telt nektek a regenerálódás az első félmaraton lefutása után? Hogy éreztétek magatokat utána?

Figyelt kérdés

2020. dec. 21. 06:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom mit nevezzek első félmaratonnak, mert valószínűleg egy edzésen volt meg először a táv, akkor biztosan nem kellett regenerálódás. Első 20 km-es versenyemen nem emlékszek komolyabb regenerálódási időre utána, szerintem ott folytattam az edzést, ahol tartottam, első félmaraton verseny után sem. De akkor még 20 éves voltam, most 33 évesen egy keményebb félmaraton utáni nap nem futok, az azt követő héten kb. felére veszem vissza az adagot és az intenzitást, de a 2. héten is még lightosan futok. Általában a combom szokott beállni kicsit, amire amúgy a teljes pihentetés sem jó megoldás.
2020. dec. 21. 08:07
 2/7 A kérdező kommentje:
A félmaraton az nekem azt jelenti, hogy annak indulsz neki. Miért kell ezt megmagyarázni? 😃 Edzés (ami tarthat egy egész du-t) keretén belül teljesíteni 21km-t nem ugyanaz, mint egy szuszra lefutni.
2020. dec. 21. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Mivel elsőt írtál, ezért nyilván felmerül a kérdés, hogy csak lefutod először a tavot egyben, vagy először versenytempóban.
2020. dec. 21. 12:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én életemben először 15 évesen futottam le a félmaratont egy óra 59 perc alatt.

Meg sem kottyant, habár előtte már vagy kettő éve minden nap futottam legalább 15 kilométert.

Utána másnap is lefutottam a szokásos távot.

Ugyanúgy folytattam mindent, mintha meg sem történt volna az a félmaraton.

A mai napig minden nap lefutom azt a 15 kilométert, mert különben nem bírok magammal.

A félmaratonnal kapcsolatban négy dologra emlékszem:

1.: Nem terveztem előre, hogy le fogom futni, egyszerűen csak többet futottam, mint szoktam.

2.: Csuklottam utána. 😂

3.: Végig ugyanazt a zenét hallgattam, miközben futottam.

4.: Nem álltam meg közben egyszer sem.

Azóra többször is lefutottam ugyanezt a távot.

A maratont először a 18. születésnapomon szeretném egyben lefutni, séta nélkül.

Egyszer már megtettem a maratoni távot 5 óra 18 perc alatt, de csak az első 33 kilométert futottam, majd utána lesétáltam a hátra lévő 9 és fél kilométert.

Az az álmom, hogy a következő születésnapomon 4 óra 30 perc idő alatt fussam le a maratont. (=

17/L

2020. dec. 24. 17:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nagyon ügyes vagy, csak így tovább! 😊 Én sajna nem vagyok már 17, de jó ezt olvasni!
2020. dec. 25. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen! (=

Te is lefutottad már a félmaratont?

Vagy most készülsz rá?

Mi volt a leghosszabb táv, amit valaha lefutottál?

Sok sikert és örömöt kívánok az edzéshez! 😊

2020. dec. 25. 12:20
 7/7 A kérdező kommentje:
A felmaratont futottam ebben a honapban. Eddig a leghosszabb.
2020. dec. 30. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!