Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen ruhát ajánlotok futáshoz?

Milyen ruhát ajánlotok futáshoz?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy télen más ruhában szoktak futni/bicajozni, amitol nem lesz csupa víz a hátad.

Esetleg to milyen ruhában futtok?

Nagyon köszönöm a válaszokat

2020. nov. 30. 08:06
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

[link]

Ez pl milyen? ezt találtam elsőnek, és ha leírnátok mi a baj vele, könnyebben tudnék válogatni :)

2020. nov. 30. 12:42
 12/13 anonim ***** válasza:

Nálam kb. +10-12 fok felett nyári öltözet van, persze szél, para függő is. Azaz egy póló meg egyrövidnadrág.

Kb 5 foktól felfelé őszi öltözet. A póló (egyszerű pamut) fölé hosszúujjú pólót veszek, sima H&M-es szűk fazonú pamut + elasztán, nadrágom pedig egy atmeneti feszülős futónadrág.

Téli öltözetem felül a sima póló felettegy garbós pulóver, nadrág pedig egy melegítőalsó. Mostanaban ez a kosárlabda melegítőalsó vált be (a legtöbb alternatíva sajnos túl rövid vagy túl bő, sovany-magas vagyok), ezért rendeltem egy másodikat:

[link]

Télen és ősszel emellett fejpánt:

[link]

És ilyen kesztyű:

[link]

Utóbbiakat túrazáshoz is használom.

Az őszi felső, téli nadrág valtozat is szokott +5 fok körül jatszani.

A télit pedig úgy kell érteni, hogy -20 fokban is, tehát még akkor sem veszek fel plusz ruhát ehhez képest.

Ami fontos, hogy mikor elindulsz, fázzál, tehat nem úgy menj ki, hogy egyből komfortos legyen, mert akkor túl meleg lesz.

Ja, és cipőből csak terepfutásnál kell téli, azaz nem feltétlenül külön téli, de goretex-es, hogy vlaamennyire vízálló legyen. Pályán, aszfalton, könnyű, nem beázós földúton a zokni legyen vastagabb télen.

2020. nov. 30. 14:52
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. nov. 30. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!