Milyen sportórát használsz? Mit sportolsz?
Polar M430-at. Elsősorban futáshoz használom, de kerékpározáshoz és túrázáshoz is. Pontos, megbízható, rengeteg futáshoz hasznos funkcióval, a sportprofilok jól konfigurálhatóak. A csuklós pulzusmérője se mondható rossznak, bár én nemrég váltottam külső pulzusmérőre, ami pontosabb. További előny, hogy elég jó a hozzá tartozó szoftver és szolgáltatás, a Polar Flow rendszer elég sokmindent tud, valamint jópár más platformra (pl. Strava, Runalyze, Training Peaks) szinkronizálhatóak az edzések.
Hátránya, hogy túrázáshoz túl rövid az aksi üzemideje, illetve uszodai úszáshoz nincs az idő és pulzusmérésen kívül semmi más funkció, pl. fordulás alapján távolságmérés (drágább órák ilyet is tudnak).
Ha ez is számít. Olcsó és igazából tudja, amit tudnia kell.
4:
Ipari hulladék, akkor már inkább egy egyszerű karóra.
Köszi a válaszokat!
1-esnek: Lehet, hogy hülye kérdés, de a Polar powerbankról nem tölthető? Mert túrázni is szoktam, főleg mostanában hogy lefagyok a bicikliről. :D Mondjuk nem túl életszerű az órádra csatolt powerbank...
6:
Tölthető power bankről, de macerás lenne. Belül van a csatlakozó, tehát a töltés ideje alatt le kell venni, és ha nem külső pulzusmérőt használsz, akkor azon idő alatt nem tudsz pulzust mérni. Én mondjuk viszek magammal pulzusmérő pántot hosszabb túrákra, mert amúgy azzal eleve kevesebbet fogyaszt, mint a csuklós méréssel. Egyébként 8 óra a gyári üzemideje, de már újonnan sem mindig hozza ezt, nagy pontosságú üzemmód mellett 7 óra reális. A power saving mód meg kb. 1.5-2 óra alatt tereptől függően végleg elveszíti a jelet, igazából csak akkor célszerű bekapcsolni, ha kiírja, hogy már csak egy óra van. Ezzel a leghosszabb túra, amit végig tudtam rögzíteni, 8.5 óra 41 km volt, Téli Mátra teljesítménytúra.
Volt olyan, amikor lemerülés után Polar Beat appra váltottam telefonnal, ami ugyanabba a Polar Flow profilba ment, de akkor az már külön track lett, így lett egy 25 km-es és egy 2 km-es trackem nyáron a Tátrában. Viszont most rendeltem új telefont, úgyhogy azt fogom csinálni, hogy ha tudom, hogy 7+ óra lesz a túra, akkor eleve azzal trackelek, nem az órával.
Amúgy Polar Vantage M-nek jóval hosszabb az üzemideje, de annak meg állítólag pontatlanabb a GPS-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!