Szedhetek fel valamennyi izmot, ha ugyanúgy eszek, de elkezdek mozogni?
Nem vagyok elhízott, átlagos alakom van, viszont elég rossz az izom-zsír eloszlásom. Nem eszem rosszul, mert nem szeretem az édességeket, nem eszek csipszeket/gyors kaját/zsíros kajákat, nem iszom cukros üdítőket, szóval teljesen normális ételeket eszem. A problémám a mozgáshiánnyal van, szinte csak ülök/fekszem egész nap, már évek óta (csak iskolába járok, de azt is busszal).
Próbáltam már a kondit és a kalóriaszámlálást (rendesen makrókkal), pár hónapot adtam a dolognak, de nem tetszett az egész. Tapasztaltam változást, de nagyon nem csináltam szívesen az egészet.
Inkább olyanokat csinálnék, amiket szeretek. Gyalog vagy biciklivel járnék iskolába, heti 2-3x eljárnék úszni és néha túráznék is barátokkal, itthon még csinálnék saját súlyos gyakorlatokat heti 2x. Vagyis az eddigi egész napos fekvéshez képest szerintem ez egy nagy előrelépés lesz.
Valószínűleg fogyni fogok igen, de valamennyi izom is épül majd akkor is, ha nem változtatok az étrendemen, ha nem emelek a fehérjén, akkor is? Mivel eddig ugye kb. semennyire nem használtam az izomzatom.
Nem akarok semmilyen extra alakot, csak egy jobbféle átlagos alakot szeretnék elérni, most nagyon skinny fat forma vagyok.
Lány vagyok
Ha olyan mozgasformat valasztasz, ami rendesen megdolgozza az izmaidat es eszel eleg feherjet, hagysz idot az izmaidnak regeneralodni es eleg rendszeresen csinalod, akkor igen.
De idovel ugy is hozzaszokik a szervezeted (eleg gyorsan) az uj mozgashoz, szoval vagy a mozgas idejet noveled vagy az intenzitast/ellenalast kell majd novelned (inkabb az utobbi), mert az egesz izom epites folyamata ott kezdodik, amikor mar elfaradtak az izmaid.
Ha jobbfele atlagos alakot akarsz, akkor valami egesz testes, minden izmodat megmozhato edzes lehetne jo neked szerintem, de nem vagyok szakerto es lehet, hogy hulyesegeket is irtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!