Thai box "vs" sima box?
Nos 5 év karate után úgy döntöttem, hogy most már ideje lenne valami normális önvédelmi sportot is tanulni... :D
A thai box és a sima box között gondolkozok, annyi, hogy a thai boxra lenne lehetőségem helyben is, ellenben a sima box edzéshez utaznom kéne oda-vissza 1 órát busszal.
Nézegettem videókat az edzésekről és a thai box a box mellett "gatyibbnak" tűnik, de lehet ez csak az én hülyeségem.
Szóval a véleményetekre lennék kíváncsi, melyik sportágat érdemes elkezdeni?
Az, aki önvédelmi sportként hivatkozik küzdősportokra, vagy harcművészetekre, annak először inkább azt ajánlanám, hogy az alapvető fogalmakkal legyen tisztában. 5 év karate után már nem kéne ilyen fundamentális problémáknak lennie esetedben. Biztos karatéztál te 5 évig?
Ha a thai boksz edzés gagyibbnak tűnik, mint az ökölvívás, akkor két dolog lehetséges: vagy tényleg a te hülyeséged, vagy szimplán csak az az egyesület, ahol te megtekintettél egy thai boksz tréninget, ott kevésbé színvonalasak az edzések, mint annál a klubnál, ahol az ökölvívást nézted.
Figyelj, nem ismerünk téged személyesen. Nem tudjuk milyen típusú srác vagy, mennyire vagy ambiciózus, mennyi szabadidőd van, mennyi energiát fektetsz dolgokba, és egyebek. Ilyen jellegű kérdéseket felesleges kiírni, mert nem hozhatunk meg helyetted egy abszolút magánéleti kérdést.
Kicsit olyan érzésem van az ilyen típusú kérdések esetében, mintha a kiírója direkt szeretne vitát kelteni a két különböző küzdősport szimpatizánsai között, de erre már több kommentelő is felhívta a figyelmet ezen az oldalon.
Ha gagyinak érzed a thai boksz tréninget, és hajlandó vagy egy órát buszozni, akkor válaszd az ökölvívást. Ha nem vagy hajlandó, de mindenképpen szeretnél váltani karatéról, akkor iratkozz be thai bokszolni, aztán majd a többedik edzés után meglátod, hogy tényleg gagyi-e az a szövetség, vagy sem.
thai box annyival tud többet hogy régi eredeti thai gechnikákat tanulsz a box hoz.de a thai box,ugyanúgy mint a kickbox inkább a lábra edz többet.mivel a thai box nál van ojan,hogy könyékkel üthetsz,lábbal rúghatsz,a boxnál meg csak kézzel üthetsz.ezért jobb a thai box. De amúgy itt is megtutod nézni a különbséget: [link]
Tudom hogy wikipédia,de valamennyivel többet ír mint én. Remélem valamennyire tudtam segíteni (még én is új vagyok e téren) :)
A #2 válaszolóval értek egyet: "Kicsit olyan érzésem van az ilyen típusú kérdések esetében, mintha a kiírója direkt szeretne vitát kelteni a két különböző küzdősport szimpatizánsai között, de erre már több kommentelő is felhívta a figyelmet ezen az oldalon." <-- like
De mivel nem csak kötekedni akarok, és meg van az esélye, hogy tényleg valódi a kérdés: a thai boksz jobb utcára, mivel az alapállás jobb/ mélyebb, nagyobb a technikai repertoár, tudja mindazt amit a box. Ezt nekem olyan mondta aki tanítja, űzi gyerekkora óta mind a kettőt.
De ez csak nagyfokú általánosítás, mert lehet neked jobban menne a box pl. az ízületeid nem bírják úgy. Szóval ez is ember függő. Ki kell próbálnod mind a kettőt, ahelyett hogy ilyen kérdéseket írogatsz ki.
5-ös! A thai box jobb, mert tudja mind azt amit a box?
Ebben te biztos vagy?
Én 15 éve boxolok, és mindig is jártak le hozzánk edzeni rutinos thai boxosok, kempósok, karatésok stb., mert nem tudtak ütni, nem volt lábmunkájuk és meg akartak tanulni! Általában a thai boxolóknak pocsék a testvédelmük így testen könnyen leüthetőek. Nagy általánosságban a boxolóknak olyan ütéstechnikájuk, gyorsaságuk, erejük van, amit más küzdősportok egyike sem tud megadni! A thai box abban jobb, hogy rúgnak is, de az utcai verekedések 90 százaléka ökölharcban zajlik. Önvédelmi célból szerintem egyértelmű hogy a box a legjobb! De természetesen nem szeretném leírni a thai boxot, nagyszerű sport az is, és sok boxoló jár hozzájuk, aki rúgni akar tanulni! Ki kell próbálni mind kettőt, nem tart sokból, és amelyik tetszik azt kell csinálni.
#6 Hát személyesen annyira nem értek hozzá, de engem teljesen meggyőzött az aki mind a kettőt csinálja meg edzett engem. Ott van még kilincs ami nincs meg a bokszban... A verekedéseknek meg a nagy része lökdösődéssel kezdődik és birkózással szokott véget érni, ott kimondottan jól jön. Meg még jó pár dolog, pl. könyök ütés az is brutális. Bár ha csak a bokszot űzi valaki akkor biztos gyors lesz a kéztechnikája. Mondta, hogy a thai boksz + birkózással nagyon jó kombinációt kapsz, arra még egy kis káli is jöhet és akkor az teljes lefed.
Én is a bokszot jobban szerettem csinálni, egyszerűbb nekem, nem kell levennem a cipőt stb. Jövőre fogom folytatni és a judoval fogom keverni, arra meg a HEMA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!