Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futók között miért látni...

Futók között miért látni annyi "beteges" kinézetű embert?

Figyelt kérdés

Főleg férfiak közt. Szörnyen megviselt, megfáradt, sápadt, ráncos, csont és bőr embereket. Igazából csak néhány olyanra emlékszem akiknek pozitív értelemben látszott a külsején a futás.

Ha többit nem futás közben láttam volna, simán azt hinném, hogy betegek, alkoholisták vagy ilyesmi.

Az extrém soványságot sem értem feltétlenül hogy az miért volna előny hosszútávfutásnál. Ha egy futónak átlagos testsúlya van a magasságához, az már akkora súlytöbblet?

2020. szept. 6. 13:16
 1/2 anonim válasza:
100%

Ha megnézed az olimpiai hosszútávfutókat, ők is elég soványak általában - ellentétben a rövidtávfutókkal, akik inkább izmosak. Valamiért az emberi szervezet így reagál arra, ha éveken keresztül hosszú távokat futsz. Gondolom az ilyen "sovány" izmok alkalmasak arra, hogy kibírják ezt a fajta terhelést, míg a nagy, "felfújt" izmok erősebbek, de hamar elfáradnak.

Azt viszont nem tudom, hogy miért ráncosak, sápadtak (én igazából nem is tapasztaltam ezt).

2020. szept. 6. 14:01
 2/2 Bhaurora1 válasza:

Az emberi csontozat magában egy olyan amit ha kellő zsírszővet vesz körül kellemesebb látványt nyújt, a mi kevesebb az természetes módon ellenkezője DE csalóka mert épp fordítottan van ahogy sok téves gondolkodású ember hiszi, épp ŐK AZ EGÉSZSÉGESEBBEK :-)

A válasz :nincs zsírszővet elégséges ami körbe párnázza a csontot s bőrt, ezért tűnhet megviseltebbnek... Bár eddig ezt én sem vettem észre ezt dinamikusak s kitartóak s inas-szálkás inkább az ki rendszeres profi futó :-)

2020. szept. 7. 03:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!