Legegyszerűbb hasizom erősítő gyakorlatok kezdőknek?
Sziasztok!
23 éves lány vagyok, 80 kg. Életemben nem sportoltam semmit. 5 hete kezdtem el diétázni + 2 naponta elliptikus trénerezni, eddig 2 kilót fogytam.
Szeretnék csinálni hasizom gyakorlatokat is, mert semmi izom nincs rajta, nagyon hájas.
Tegnap "kezdtem el". De konkrétan nem bírtam megcsinálni egy felülést sem. Végül csináltam 3-szor 6 lábemelést (nem röhög, csak ennyit bírtam). Erre gondolok:
És 2-szer 5 másodperc plankelést. De azt hittem meghalok.
Szóval az érdekelne, hogy ez használ-e valamit, ha csak ennyit bírok megcsinálni, illetve van-e valami nagyon egyszerű gyakorlat, amit meg bírok csinálni, és tényleg ér is valamit.
Köszönöm előre is.
Googlebe beírod beginner abs vagy sofa abs, vannak képek is, hogy mit kell csinálni.
Az meg mindegy, mennyi megy, ha úgy érzed meg lett rendesen dolgoztatva a hasizmod, az már tökéletes.
Haskerék:
először kicsit tudod kigurítani, légy türelmes, 3 hét után már az orrod éri a földet és onnan vissza fogsz tudni emelkedni.
Annyira megerősít, hogy 3 hét után más gyakorlatokat is elkezdhetsz.
Felüléskor nem kell teljesen felülnöd, csak a hasizmot megfeszítve kicsit felemelkedni és kitartani, úgy erősít.
Felülés mellett a forgózsámoly/szék (nem biztos ez a neve) legalább olyan fontos, először súly nélkül. Ez egy edzőtermi gép, beleülsz és oldalra tudsz forogni
Fogyni lassan lehet, mert kb 9000Kcal egy kiló zsír, kb 2kg/hó elérhető és közben hullámzik, amikor vizet vesztessz, majd visszatöltöd. Fogyós edzéskor az össz megmozgatott súly összege számít; 100 x 5kg felmelése vagy 50 x 10kg kb ugyan az, lányoknak inkább a sok széria, kis súly. Hasra nem a hasizom gyakorlattól fogysz, hanem a heti 3, másfél órás edzéstől, aminek része a hasizom gyakorlat is.
Ha beindult a fogyásod, az jó, sok sikert ! Ha megáll, akkor lehet csak vizet vesztettél 2kg-ot, ekkor a megemelt/lesportolt összsúlyt kell növelned, ahogy írtam. Ha el tudsz érni 300Kcal energia veszteséget / nap, az 1kg zsír / hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!