Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » "Idős" emberek hogy bírnak...

"Idős" emberek hogy bírnak sportolni?

Figyelt kérdés

Van a köztudatban és a közbeszédben ez a "30 éves korban már megérezzük a testünket" meg hogy akkor már "itt fáj meg ott fáj" és hogy "már nem bírjuk úgy mint 20 évesen" stb.

De akkor hogy a francba léteznek olyan "idős" emberek akik mondjuk 40 évesen állnak neki sportolni először egész életükben és 1 év múlva maratont futnak, meg brutális ultrafutásokat, terepfutásokat nyomnak le olyan szintidővel hogy képtelenség elhinni.

Szóval nem értem hogy akkor most az életkor milyen értelemben számít a sportteljesítményeknél?

Akkor ez a "jaj már öregek vagyunk, nem bírjuk úgy" kamu szöveg egy üres frázis, és igazából a test bármilyen életkorban sokkal többet elvisel mint hinnénk?

2020. júl. 13. 16:43
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
mert sírni könnyebb mint csinálni valamit. ezt 42 évesen mondom
2020. júl. 13. 17:34
 2/4 A kérdező kommentje:

# 1

akkor tényleg úgy van ahogy én is sejtettem hogy a legtöbben csak nyavalyognak és kifogásokat keresnek a lustaságukra?

2020. júl. 13. 18:03
 3/4 MadSeal ***** válasza:
63%
Ez az egész magadhoz képest számít. Fiatalabban nagyobb benned a potenciál, sporttól függően persze változik, hogy ez mekkora intervallum. Félig meddig tehát tényleg csak kifogás, viszont teljesen mégsem, mert az idősebb emberek is érzik, hogy fiatalabban jobb volt a közérzetük, gyorsabb amyagcsere, magasabb a tesztoszteron, jobb regeneráció stb. Ez elèg demotiváló tud lenni egyeseknél, másokat meg épp ez a "gyengülés" sarkal a változásra.
2020. júl. 13. 19:18
 4/4 Natura42 válasza:
19%

Pontosan... nézz meg egy gorillát vagy bármit, a halála napjáig felmászik a fára.

D ehogy ismert példátmondjak : Kóbor János pl (Omega együttes énekese) 77 éves, 2órás koncertet bármikor végig ugrál, mellette szellemileg is TOP, mérnök, ez csak a személyiségünktől függ. NEm genetika, 30 éve ( 43 vagyok) alig lehetett kövért látni, ma alig lehet normál alkatot...

Sok igénytelen van aki csak kifogásokat keres, rongálja a saját immunrendszerét, ( ez főleg a hízás) és persze mások TB jéből kezelik.... Aztán jajgat hogy COVID, pedig ha megnézzük az csak a dagadt-cukros-vérnyomásbeteg-szívbteg-zsírmájú stb igényteleneket pusztítja ( természetes szelekció...)

2020. aug. 9. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!