"Idős" emberek hogy bírnak sportolni?
Van a köztudatban és a közbeszédben ez a "30 éves korban már megérezzük a testünket" meg hogy akkor már "itt fáj meg ott fáj" és hogy "már nem bírjuk úgy mint 20 évesen" stb.
De akkor hogy a francba léteznek olyan "idős" emberek akik mondjuk 40 évesen állnak neki sportolni először egész életükben és 1 év múlva maratont futnak, meg brutális ultrafutásokat, terepfutásokat nyomnak le olyan szintidővel hogy képtelenség elhinni.
Szóval nem értem hogy akkor most az életkor milyen értelemben számít a sportteljesítményeknél?
Akkor ez a "jaj már öregek vagyunk, nem bírjuk úgy" kamu szöveg egy üres frázis, és igazából a test bármilyen életkorban sokkal többet elvisel mint hinnénk?
# 1
akkor tényleg úgy van ahogy én is sejtettem hogy a legtöbben csak nyavalyognak és kifogásokat keresnek a lustaságukra?
Pontosan... nézz meg egy gorillát vagy bármit, a halála napjáig felmászik a fára.
D ehogy ismert példátmondjak : Kóbor János pl (Omega együttes énekese) 77 éves, 2órás koncertet bármikor végig ugrál, mellette szellemileg is TOP, mérnök, ez csak a személyiségünktől függ. NEm genetika, 30 éve ( 43 vagyok) alig lehetett kövért látni, ma alig lehet normál alkatot...
Sok igénytelen van aki csak kifogásokat keres, rongálja a saját immunrendszerét, ( ez főleg a hízás) és persze mások TB jéből kezelik.... Aztán jajgat hogy COVID, pedig ha megnézzük az csak a dagadt-cukros-vérnyomásbeteg-szívbteg-zsírmájú stb igényteleneket pusztítja ( természetes szelekció...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!