Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Eredményes lesz így az edzés?

Eredményes lesz így az edzés?

Figyelt kérdés

El volt törve a lábam, sokáig fekve voltam, előtte pedig a koronavírus miatt nem tudtam sehova se menni, fel is szaladt rám jó pár kiló.

Elhatároztam, hogy fokozatosan edzem magam, ma 45 percet mentem a futópadon, és azt írta ki hogy olyan 350 kalóriát égettem el vele.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy aki szinte a 0-ról kezdi el, annak ez többet számít mint aki előtte is már tudott mozogni?

2020. jún. 22. 15:10
 1/1 MadSeal ***** válasza:
96%
Ugyan azon a távon, ugyan azzal a terheléssel (alap + extra tömeg), ugyan azon a sebességen kb. egyenlő lesz az elégetett energia, mert azonos munkát végeznek (de csak ha leszámoljuk az alapanyagcserét). Viszont a kevésbé edzettnek ez sokkal megterhelőbb lesz. Ahoz, hogy az edzettebbnek is ugyan ennyire megterhelő legyen, növelni kell a 3, már említett dologból legalább 1et, edzettségtől függően. Viszont ekkor már több kalóriát éget el, mert nagyobb munkát végez. De nem kell elkeseredni, mert fejlődés szempontjából a kezdőknek egy-egy ilyen edzés sokkal "értékesebb", meg a fogyáshoz bőven elég, ha rendben van az étrend. Senki se kezdte profin.
2020. jún. 22. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!