Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elkerülni az...

Hogyan lehet elkerülni az izomszakadást ??

Figyelt kérdés
17 éves vagyok már egy ideje elkezdtem ezdeni súlyzóval, de nem merek nagyobb súlyokat használni mert félek az izomszakadástól, interneten rá kerestem mit lehet tenni ellene de ott csak a Tüneteit és a Kezelésését irták le mindenhol.

2020. jún. 19. 19:31
 1/2 MadSeal ***** válasza:
100%

Bármennyire is fontos és hasznos a progressive overload, mindig csak olyan súllyal edz, amit még kontrolálni tudsz. Ne rángasd a súlyokat és melegítsd be. Végezz bemelegítő szériákat, amivel fokozatosan felmész a munkasúlyra. Ezek a bemelegítők lehetnek eleinte rövidebb tartományban, de folyamatosan növeld, hogy amire a munkasúlyhoz érsz, a teljes tartományban jól tudj mozogni. Nyújts rendszeresen, de agyakorlatok végi nyújtáson kívül még tarts komolyabb nyújtásokat is az edzés végén, vagy külön. Pihenj eleget és légy mindig hidratált. A nap folyamán is, és edzés közben is.

Egyébként 100%ban elkerülni nem lehet, elég egy rossz mozdulat, de ezekkel nagyban csökkentheted az esélyét.

2020. jún. 19. 20:07
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

az izomszakadás ellenszere a megfelelő bemelegitése az izomnak

Lépcsőzetesen kell bemelegiteni az izmot először kis súlyal sokat majd közepessel már mehet a normál széria, nagy súllyal meg 4-6 ismétlés

Ne félj ha nem állsz úgy oda, hogy egyből felpakolod a súlyokat hanem bemelegitesz fokozatosan egyre nehezebbre akkor nem lesz izomszakadásod

Úgyis érezni fogod mennyi a kicsi mennyi a közepes és mennyi a nagy súly egyéntől függően

2020. jún. 19. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!