Izomlázra kinek mi vált be?
Nemrégen kezdtem el edzeni (konditerem súlyzós edzés) és mindenhol izomlázam van. Főleg a bicepszben a legrosszabb. Edzés után másnap alig bírtam kinyújtani a karom.
Milyen praktikák váltak be nektek?
Hallottam a meggyléről, hideg-meleg víz váltakoztatása az adott területen, C vitamin vagy sportkrém és a dolgozzunk rá módszerről. Valamelyik hatásos vagy tudtok más jól bevált módszert?
Közvetlen edzés utáni nyújtás és még jobb a hengerezés.
Ezen felül magnézium pótlás és ha nagyon durva az izomláz (pl a 800 guggolós napi 2 édesem után), akkor még jegeltem is.
Figyelj oda az edzésre, ne legyen túledzés. Nyilván, az jó ha izomlázad van, mert az mutatja hogy dolgoztál. De ne vidd túlzásba. És nem azt mondom hogy ne eddz keményen, én is keményen edzek, de van egy határ amit érdemes betartani.
Egyébként én egyszerűen izomlazítóval szoktam bekenni, de azt is csak akkor ha különösen fáj. Egyébként elviselem.
Bicepsznél pedig arra érdemes odafigyelni, hogy amikor leengeded az alkarod, akkor az utolsó 2-3 centinél állj meg. Ha teljesen kinyújtod, akkor utána ott a hajlatban fájni fog sokáig.
Magasabb ch és szaunázás.
Eddz okosabban! Ha jól van eltalálva az edzésed nem lesz izomlázad vagy csak minimális.
A súlyzós izomláznak igazából nincs gyógymódja, az gyakorlatilag sérülés. Ki kell pihenni.
Az első pár edzés után szar, fáj mint állat, utána már inkább csak "érzed az izmot".
A ráedzés szigorúan tilos (ellentétben a tejsavas kardiós izomlázzal), utána 2 hétig szenvedni fogsz.
Max. lightos átmozgatás terhelés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!