Ti mit sportoltok, amiben örömötök lelitek?
Szeretnék hobbi szinten rendszeresen mozogni, de még eddig nem találtam meg a nekem való sportot. Amiket eddig próbáltam:
- Kosárlabda (elég ügyetlen vagyok benne)
- Foci (nem szeretem alapból, sem nézni, sem csinálni)
- Testépítés (rengetegszer kezdtem bele, de beleuntam, mert nem láttam magamon a fejlődést 3-4 hónap tisztességes edzés után sem)
- Futás (túlságosan monoton, nagyon hamar megunom)
- Úszás (a városomban nagyon klóros a víz az uszodában és rettenetesen kiszárítja a bőrömet. Az uszoda is fél óra busz útra van)
- Kerékpározás (sosem szerettem, és már kerékpárom sincsen)
Elég negatív, önsajnáltatósra sikerült, de csak megakartam indokolni, hogy a felsoroltakat miért nem csinálom.
Tánc, a legörömtelibb sport.
Amúgy én futni is szeretek. Ha zenét hallgatsz közben, akkor nem uncsi.
Ha nem szereted a monotonitást, de szereted a zenét, a táncot ajánlom. Nagyon sok fajtát választhatsz, vannak egyéni, páros és csapattáncok is, klasszikus és modern műfajok, minden. Egy kezdő társastánc tanfolyamon pl rögtön föbb fajtát is megtanítanak általában, a west coast swing egy partis, kevésbé kötött műfaj, de páros, a hiphop lehet egyéni és csapatos is, egy hiphop edzés már sokszor elmenne kardiózásnak is. De ott a balett vagy az akrobatikus rock and roll, a magyar néptánc, a zumba, ami gyakorlatilag kicsit táncosabbra vett aerobik, a salsa, a szenvedélyes bachata stb stb.
Ha pedig a tánc nem a te világod, de nem akarsz monotonitást, fontos, hogy erősödj, akkor próbálj ki valamilyen küzdősportot, harcművészetet. Pl. ökölvívás, birkózás, karate, judo stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!