Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy ne fáradjak...

Mit tegyek hogy ne fáradjak könnyen futás közben?

Figyelt kérdés

Van 2 hetem 3km-re való felkészülésre. 20 per alatt kellene lefutni, de én max 45 perc alatttudom, mivel könnyen lépek, de elfáradok. Ráadásul izgulok. Mégis hogyan lehetne ezt javítani addigra, egyáltalán lehetséges? Mit ronthatok el, amire oda kellene figyelnem?

Elindulok, megy gyorsan, de elfáradok és egyszerűen nem vagyok képes rá, pedig bírok futni.

Köszönöm a válaszokat.

2020. máj. 9. 15:03
 1/8 anonim válasza:

A cél kb 7 perc/kilométer. Az én tempóm amúgy. :)

Miért nem futsz lassabban?

2020. máj. 9. 15:12
 2/8 anonim válasza:

“Elindulok, megy gyorsan...”

Sztem itt lesz a baj. Nem lehet, h túl gyorsan indítassz? Az energiát be kell osztani! Lassabban indulni és -ahogy bírod-fokozatosan növelni a sebességet (pláne, ha még netán” be sem melegítessz)

A fokozatosság a lényeg és hogy beoszd az erőd!

2020. máj. 9. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:
45 perc=3km ezt bárki teljesíti még járókerettel is. Valami más gond lehet a dologban. Pszichésen túl ráfeszülsz az a baj.
2020. máj. 9. 19:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Tudom, amúgy ideges vagyok nagyon. Két hetem van készülni. Gyalog tudok teljesíteni 20 perc alatt 4km-t. Futással egyszerűen nem értem, mi a baj.

Akkor lassan fussak? Lassan kezdjem és tartsam a tempót?

Mennyi idő alatt lehet kb szépen lassan futva 3000 m-t megtenni?

2020. máj. 9. 22:07
 5/8 anonim ***** válasza:
20 perc alatt le lehet kényelmesen, lassan futni 3 km-t. Nem értem ezt, hogy lehet 45 perc, az egy andalgós sétatempó, 4 km/h.
2020. máj. 10. 11:03
 6/8 anonim válasza:

Én ezt nem értem!

Azt írod: 45 perc = 3 km (futással), 20 perc= 4km (gyaloglással)

Vagy vmit elírtál, vagy ha nem, akkor azt javaslom, h ne futva, hanem gyalog -tempóban teljesítsd a versenyt, és akkor minden rendben lesz, mert 20 perc alatt megtenni 4 km-t, az egy elég szép teljesítmény (5perc/km)!

2020. máj. 10. 11:23
 7/8 A kérdező kommentje:

Ha futni kezdek, mivel vizsgára készülök, blokkolok.

Most úgy tervezem, hogy pihenéssel, futással teljesítem. Pihenés alatt gyaloglást értek, de gyors tempóban.

2020. máj. 12. 09:35
 8/8 anonim ***** válasza:
2020. jún. 5. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!