Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Zumba vagy futás?

Zumba vagy futás?

Figyelt kérdés

Szeretnék kicsit mozogni.

Ti melyiket szeretitek jobban? Egy kiadós zumba v bármilyen tánc vagy egy 15/30 perces kocogás?

2020. máj. 8. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
56%
Miért fontos, hogy én mit szeretek? Te fogod csinálni, az a fontos, te mit szeretsz.
2020. máj. 8. 16:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Sportolsz bármit is?
2020. máj. 8. 16:15
 3/8 Toriiii66 válasza:
100%

Én youtubeon 30 perces cardio latin táncokat csinálok, vagy hip hopot. Futni gyűlölök, a tánc meg lehet később hasznos is lesz😉.

Nézd meg a sugarpop csatornát youtubeon, nagyon jó!

2020. máj. 8. 16:36
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi!
2020. máj. 8. 16:39
 5/8 A kérdező kommentje:
Formásodtál vagy fogytál tőle?
2020. máj. 8. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:

A zumba, fit dance, dance fitness, zenés aerobik és társai hangos zenével nagyon könnyen felpörgetik az embert, észre sem veszed, és patakokban folyik rólad az izzadtság. Ha szereted a táncot és a zenét, jó az oktató, nagyon gyorsan élvezni kezded, igazi adrenalinbomba tud lenni, és a te befektetett energiád függvényében elég intenzív is tud lenni. Nem csak edzőtermi órák vannak, léteznek játékkonzolos alkalmazások (pl.Wii), online órák, gyakorlóvideók is.

A futás nagyon más, ki kell tapasztalni a tempódat, ami nem túl lassú, hogy hatása legyen, de nem túl gyors, hogy kifulladj. Van, aki pulzuskontrollal fut, hogy épp a rá szabott "zsírégető", vagy "szálkásító" tartományban haladjon. Tud unalmas lenni, az ember hajlamosabb feladni, ezért magadnak kell találni, mi mozgat benne. Van, aki társaságban fut és beszélget közben, vannak futókörök erre, vagy közeli ismerősökkel le lehet szervezni futópajtit. Van, akit a zene mozgat, és fülhallgatóval nyomja ritmusra. Illetve van, akinek ez a lelki elvonulás ideje, így szellőzteti ki a fejét, így dolgozza fel a napi/heti stresszt.

Teljesen más a két mozgásforma, és egyáltalán nem zárja ki a kettő egymást, csinálhatod akár felváltva is a kettőt.

Ha már tartanak társas órákat, akkor az első opció hatalmas buli, viszont a futáshoz semmilyen technikai háttér nem kell, csak felszívod magad, felhúzod a futós ruhát, cipőt és mész. Én mostanában az utóbbit teszem.

2020. máj. 10. 11:46
 7/8 Toriiii66 válasza:
56%
2 hónapja csinálom, formásodni nagyon formásodtam, fogyni 4 kgt fogytam de nekem nem ez volt a cél, csak unaloműzés😂
2020. máj. 10. 17:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Én futottam, amíg nem lett szülés után inkontinenciám. :/ Imádtam, a legjobb dolog ami kikapcsol. És fogytam tőle.

Most alizetics tornára járok, attól jó alakom lett.

2020. máj. 14. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!