Miért volt rossz a görkorim? Hogyan kerüljem ezt el? Mire kell odafigyelni?
Gyerek koromban volt 2 is de mind a kettőnek nagyon hangos volt a kereke és alig gurult + mindig 2 hosszú vastag zoknit kellett nyáron felhuznom mert a műanyag feltörte a lábamat (gondolom a bélés nem volt a legjobb).
Most (kb10 év után) szeretnék egyet beszerezni. Mire kell odafigyelni vásárláskor? Mitől volt régen olyan hangos a kereke a görkorimnak?
azért mert a szülők sokszor hozzánemértésből vesznek valami noname görkorit a Tescoból, kicsit igényesebb a sportboltból, ami aztán alig gurul, inkább lépni lehet benne mint gurulni
úgy tudod elkerülni, ha normális, márkás görkorcsolyát veszel, leginkább olyan gyártótól akinek ez a fő profilja
mint pl a rollerblade
ezen felül jó még a k2, solomon is vagy a fila
ki lehet fogni akciósan is ezeket, de akkor is 20k felett vannak. de inkább 30-40k
érdemes soft bootost venni (nem kemény, műanyag a felsőrész)
ezért a pénzért sok szolgáltatást kapsz, rázkódáselnyelés, memory foam belső, stb
Mi is oxelot vettünk pár éve, kifogástalanul működik, bejártuk velük Párizst, most azzal járok munkába.
A kerekére figyelj nagyon, ne hagyi műanyag legyen, hanem szilikongumis. Fitness kori afféle általános használatra jó. Közepesen gyorsan gurul, nem bírja a magy ugratásokat (speed koriknak nagyobb a kerekük, nagyon gyorsak, agressive korik pedig strapabírok, de egyáltalán nem gyorsak, és általában kiszedik a 2 közéspő kereket).
Nézd meg a bélést is, hogy kellően vastag és puha legyen, hogy ne törje a lábadat (és soha ne húzd bele a nadrág alját, inkább tűrd fel. Anno szétzúztam ezzel a hülye döntéssel a bokámat egy 20 km-es gurulás alkalmával. Csak másnap kezdett fájni, de akkor nagyon.)
nekem mindegy ki mit vesz, régi motoros vagyok a témában, és nem is feltétlenül követem az utóbbi években a trendeket, de én nem vennék oxelot
persze lehet mondani, hgy első korinak minek márkás, ez nem verseny, de én már első korinak is egy fűzős rollerblade mr1-et vettem még 99-ben, jelenleg pedig két korim van: szintén nem mai darab rollerblde aero 10-es és egy access agro kori
közben megnézhtem mi ez az oxelo, ha jól értem a decathlon saját márkás korija
hát...
kérdező, attól függ mennyit akarsz rákölteni
másik: a középső 2 kereket csak csúszkáláshoz veszik ki, elég kényelmetlen lesz tőle a kori minden másra
Bizony nekem is volt Fila Masterwave-em, 30k-ért vettem, 2-3 használat után vérhólyagosra törte a lábam, ráadásul a jobb lábam kifelé akart fordulni a koriból, mint ha nem lett volna központos a cipőn a kerekeket tartó sín.
Most a 15 ezres Oxelót használom, teljesen jó, semmi baj nincs vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!