Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A túlsúlyos emberek, vagy a...

A túlsúlyos emberek, vagy a vékony emberek bírják jobban a fizikai teherbírást?

Figyelt kérdés
Én nem sportra gondolok itt, mint úszás/futás stb, hanem csak kimondottan fizikai terhelés, például cölöpöket cipelni. Van pl egy sovány, 60kilós férfi, és egy túlsúlyos, 100 kilós férfi, ki fogja jobban bírni? Feltéve azt hogy egyikük sem izmos és nem végeznek gyakran fizikai munkát otthon. Nekem a tippem az lenne, hogy a túlsúlyos jobban bírja, mert még ha zsír is az a plusz, akkor sem mindegy, hogy 60-al vagy 100-al emeled a 10kilós akármit. Bár lehet ezzel hülyeséget képzelek. :D Szerintetek? Ha van valakinek tudományos levezetése, hogy melyik, és miért, azt is szívesen elolvasom. :D

2020. ápr. 27. 17:24
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Ennyi aggyal amivel ezt a kérdést feltetted semmilyen tudományos levezetést nem értenél meg.
2020. ápr. 27. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ebből nem derül ki. Egy vékony ember is lehet egyszálbél vagy szívós, szikár, ahogy egy túlsúlyos ember is lehet izmos vagy szimplán hájas, vagy bármi a két véglet között.
2020. ápr. 27. 17:34
 3/4 DnPlymn válasza:
100%

Keress egypetéjű ikreket hasonló adottságokkal és teszteljétek le.

De a kérdésedre válaszolva. Ha csak 100 kg lennék a 190 centimhez, akkor a 60 kg-os fickóval is elmászkálnék egy jó ideig a hátamon. Megfelelő fogással 10-20 kg nem tétel.

F/28/125-130kg

2020. ápr. 27. 17:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Azért a 100 kilósnak annyi előnye van, hogy a saját magához való kialakult izomzata miatt abszolút értelemben erősebb kell legyen, akkor is, ha semmit nem gyúrt egyik sem, és elméletben hasonló szívósságúak. Én voltam 60 kilós vézna gyerek sokáig, meg most 90 kilós, igaz, hogy az félig gyúrás eredménye volt, aztán meg meghíztam utána években. De 60 kilósan nem emelgettem volna a cementes zsákokat, csak gurgatni tudtam, most meg teljesen ellustulva is behordok egy teherautónyit, ha kell, valahogy "kisebbek lettek hozzám képest".
2020. ápr. 27. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!