Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Amikor valaki hidegben kimegy...

Amikor valaki hidegben kimegy futni hogy hogy nem fázik meg?

Figyelt kérdés

Akár mostanában, akár február/március környékén.

Láttam többször is rövid nadrágban futókat.

A hideg levegőt belélegzi, hidegben van a teste.

Az ilyenek nem betegszenek meg, de miért nem?

(Én is aktívan sportolok, de csak zárt edzőteremben és uszodában. Szóval bocsi, ha buta a kérdés.)

2020. ápr. 11. 00:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Leginkább a c meg a d vitamin kell az immunrendszernek. Sima multivitamin is elegendő. De pl.én semmit nem.szedek,inkább próbálok kajával bevinni mindent.
2020. ápr. 11. 13:38
 12/14 anonim ***** válasza:
Szokás kérdése, fokozatosan hozzá lehet szokni a kinti sportoláshoz, én pl soha nem fázok meg kint, évek óta kint futok esőben, hóban, hidegben, azt viszont észrevettem, hogy így a meleget is jobban bírom nyáron, hogy minden évszakban kint sportolok rendszeresen.
2020. ápr. 11. 14:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Hozzá lehet szokni valóban. -2,-3 fokig én is rövidnadrágban futok, hosszúujjú felsőt is csak +3, +4 fok alatt veszek fel, de soha nem fáztam még meg. Intenzívebb futásnál az első bő 5 perc után amúgy sem érezni, hogy olyan hideg van. Légzésnél nagyon fontos, hogy szigorúan orron keresztül be, szájon át ki, így nem hűl le a torkod sem, nem fogsz köhögni. És igen, fontos főleg a C+D vitamin, esetleg főleg télen nem árt egy kis Béres sem.
2020. ápr. 13. 08:43
 14/14 anonim ***** válasza:
Futóversenyeken én is shortban és sportmelltartóban futok, akkor is, ha hideg van. Nem egyszer futottam már így télen is, akár hóesésben is. Megszokás és alapos bemelegítés kérdése.
2020. ápr. 14. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!