Testépítési kérdés. Tanácstalan vagyok. Mit tegyek?
Egy éve diagnosztizálta nálam az orvosom, hogy egy gerincbetegségem van, ami miatt a gerincoszlop függőleges terhelését nem árt kerülnöm.
Szerettem volna már régebben is konditerembe járni. A doki viszont azt mondta, hogy nem ajánlatos.
Egy 20 éves fiú vagyok, 185 centi magas, és 72 kiló. Tehát vékony.
A dokit kérdeztem, hogy tudnék gyúrni, de ő azt mondta, hogy kerüljem a súlyzós edzést, csak saját testsúlyomat használjam. Ehhez olyan gyakorlatokat tudok mint a fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás. Ezeket csinálom is rendszeresen. Izmosodtam és erősödtem is ""sokat"", mert jóval vékonyabb voltam. De a problémám éppen ide kapcsolódik, hogy nem tudok és ismerek elég gyakorlatot ehhez az edzési módhoz.
Nekem nem a méret a fontos, nem akarok sokat izmosodni, csak ilyen testet szeretnék:
Két kérdésem lenne:
1, Ezt a testet ilyen edzési móddal (tehát konditerem és súlyzók nélkül) el lehet e érnem?
2, Milyen gyakorlatok vannak, van-e edzésterv ilyen esetekre? Olyan gyakorlatokra lenne szükségem amik a vállat, mellet, hátat, hasat, kart (tri és bi) erősítik.
Expander, fekvőtámasz, felülés, húzódzkodás, különböző hasgyakorlatok. Ennyit ismerek csak.
Köszönöm előre is!
Mi a gerincbetegséged? Nem mindegy.
Én először is azt ajánlanám, hogy keress fel egy tényleg kiváló ortopédorvost Pesten.
A súlyzós edzés amúgy nagyon hatékony, csak fontos, hogy szakszerűen hajtsd végre a gyakorlatokat és folyamatosan növeld a súlyokat.
menj el pl. Dr Erbszt Andráshoz vagy Dr Fazekas Bélához először is szerintem
Lehet csinálnod, csak nagyon fontos a helyes végrehajtás. Ne siess! El tudod érni azt a testet, csak idő kell (pár év). Szedj egy jó multivitamint is mellé!
-mindig melegíts be jól
-fokozatosan emeld a súlyokat
-edzés végén nyújts
-ha teheted menj el néha uszodába, fürdőbe, masszőrhöz
Én felkeresnék még egy jó gyógytornászt mindenképp. Olyat keress, aki Schrott-terápiát alkalmazza.
Szánd rá az időt, pénzt, mert bánni fogod később, ha most nem teszed.
Én vagyok megint.
Húzodzkodás nagyon jó gyakorlat, azt csináld.
felülést ne csinálj, hasprést csinálj helyette
www.body.builder.hu ezt az oldalt is nézd meg, sok segítség lesz gyakorlatokra, kajára
nézz utána a kettlebell sportnak is, az kevéssé terheli az ízületeket és nagyon jó testet lehet vele elérni
kondi, súlyzós edzés nélkül nem fogsz ilyen testet elérni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!