Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Félmaratoni távot tényleg...

Félmaratoni távot tényleg csak a nagyon vékony csontozatú emberek képesek lefutni?

Figyelt kérdés
Én, mint kövér ember, ha nagyon összeszedném magam edzés és fogyás terén, akkor egy év alatt képes lennék lekocogni ezt a távot 3 órán belül?
2020. ápr. 5. 03:37
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Csak gyakorlás, és idő kérdése nem csontozaté. Mellesleg a hosszútávfutás pont egy olyan sport,amiben gyorsan lehet fejlődni,hamar jön a sikerélmény,és ha megszereted baromira nem az fog motiválni,hogy te legyél a világ legjobb futója ,igen,arra valóban kevés az esély. De magadhoz képest mindig van hová fejlődni .

Nem tudom mennyire vagy kövér ,de a gyors séta kezdetnek elég,mert szétcseszed a térded meg a gerinced ha nagy súllyal futsz.

2020. ápr. 5. 17:13
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Én is így gondoltam, hogy kezdetnek elég a sok gyaloglás és diéta. Idővel pedig egyre többet próbálok kihozni magamból.
2020. ápr. 5. 19:21
 23/25 anonim ***** válasza:

Az első célod az 5km folyamtos futás legyen. Félmaratonra akkor érdemes komolyan gondolni, ha az 5k már megy olyan 30-31 perc körül.

Akkor lehet keresni egy edzéstervet, ami segít felkészíteni.

2020. ápr. 5. 19:25
 24/25 anonim ***** válasza:

Ha elmondásod szerint is kövér vagy, akkor szerintem ne a futással kezdj, mert tönkrevágod a térdeidet. Állóképességet szerezz előbb, amire remek a biciklizés, mert az is átmozgat, de nem terheled vele a térdedet. Valamint megfelelő étrend kell a fogyáshoz. Aztán ha már jobb kondiban vagy, és fogytál, akkor válts futásra.

Én is így voltam, kb 1 éve futok rendszeren, heti 2-3 alkalommal, és még csak most tartok ott, hogy 10-12 km megy egyben. Nekem is a térdemmel volt egy kisebb gondom nemrég.

2020. ápr. 6. 09:44
 25/25 A kérdező kommentje:
Mióta többet gyalogolok, én is érzem a térdemet. Bringázni is szoktam. Csak a kajálással vannak gondjaim.
2020. ápr. 6. 10:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!