Hogyan találjam/keressem meg a megfelelő darts nyilat magamnak?
Sziasztok!
Már picivel több, mint egy éve dartsozok hobbi szinten, de sajnos még nem megy olyan jól, mint ahogy azt szeretném.. Egyik haverommal szinte minden hétvégén dartsozunk, szinte együtt kezdtünk el dobálni, és sokkal jobban megy neki, mint nekem. Már a dobási technikámon is változtattam már, és nem egyszer..
Elsőnek egy "Red Dragon Razor Edge" 23g-os nyilakat használtam, most év végén cseréltem le őket egy "Red Dragon Milano RS" 23g-os nyilakra, de ezekkel se megy olyan jól, mint ahogy szeretném.
Viszonylag nagyon hátul fogom a nyilat, 3 ujjal. Esetleg lenne valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám megtalálni magamnak a megfelelő nyilakat?
Előre is köszönöm!
Szia!
Nagyon összetett dolog ez. A helyzet az hogy nagyon sok dolog van, ami befolyásolhatja hogy hogy megy a játék. Egyrészt van alapból akinek nagyobb tehetsége, érzéke van ehhez, van akinek kevesebb. Én több mint 3 éve dobálok de mégis megragadtam egy 40-es átlagon. Hiába tudok viszonylag sokat a játékról. Mások ezt pár hónap alatt simán túllépik.
A dobástechnikáról annyit, hogy mindenkinek más a megfelelő. Az semmiképpen sem jó ha gyakran változtatod. Inkább meg kell találni azt az egy technikát ami neked kényelmes. Persze vannak alapok, amiket jó ha betartasz. Ezt az írást mindenképpen érdemes elolvasni:
Az sem biztos hogy a nyilakkal van probléma. Alapvetően ha kényelmes a nyíl fogása, és ugyanúgy állnak bele a táblába mindig, akkor valószínűleg nem ez a probléma. Ha összevissza állnak mindenféle szögben, akkor lehet hogy más nyíl kellene neked. De ez is lehet például a dobástechnikád miatt. Illetve őszintén szólva, ha csak hétvégén dobálsz akkor lehet hogy tényleg nem fogsz nagy előrelépést látni. Érdemesebb inkább mondjuk majdnem minden nap egy 30-45 percet rászánni, mint csak 1 nap órákat a tábla előtt tölteni.
Nem tudom hogy a nyilakat csak találomra vetted-e vagy ki is próbáltad. Mindenképpen érdemes elmenni egy szaküzletbe elmenni, segítséget kérni az eladótól és sokféle nyilat kipróbálni. Többféle forma, súly, vastagság. Igazából ezt nem lehet megspórolni, hacsak nem próbálsz ki többfélét akkor nem fogod tudni. Ha erre nincs lehetőséged akkor még azt teheted meg hogy lemész egy darts klubba és ott pár embert megkérsz hogy kipróbálhasd az ő nyilaikat.
Sajnos így látatlanba lehetetlen megmondani hogy mi lenne neked a jó. Ha hátul fogod akkor érdemes olyan nyilakat kipróbálni amelyeknek a súlypontja hátrébb van kicsit a közepénél. Például olyat ami kicsit vastagodik hátrafelé. Belinkelek egy ilyet de ez tényleg csak egy példa.
Remélem azért tudtam írni valami olyat ami hasznos lesz, de a legfontosabb hogy ne görcsöld túl és élvezd a játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!