Miert van az hogy egyik nap nagyon jol megy az edzes-elvezem masik nap meg sehogy se jon osze es csak szenvedes?
Mindenkinek vannak napjai, amikor semmi sem megy. Nekem is van, hogy a legegyszerűbb gyakorlat sem megy szépen, vagy nem olyan intenzitással. Bár annál a sportnál, amit én csinálok (pole dance) kb semmi sem mindegy. Mennyire hidratált a bőröm, milyen a hőmérséklet, pára...stb. Persze, ha valaki igazán jó, akkor ezek csak minimálisan számítanak, de osa el is kell jutni.
Mindenesetre a stressz, az alvás mennyisége, minősége, az izmok kimerültsége mind hatással lehet a teljesítményre. Ne agyald túl, ha van egy gyengébb napod. Ha rendszeres, akkor lehet gond az étrenddel, pihenéssel, esetleg az adott mozgásformába untál bele picit mentálisan. Én néha tartok 1-1 hét szünetet, amikor mást csinálok : TRX, tánc, aerial hoop, súlyzózás, falmászás, vagy amit épp látok, amihez kevem van. Utána jobban megy a rúd is. Gondolom az más sportokban is így van. Néha kell a változatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!