Hogyan gyorsuljak futásban? Milyen edzéstervet kövessek
Táv 5k
Jelenlegi PB: 21:00
Cél: bemenni 20:00 alá
Eddig különösebb koncepció nélkül futottam, mentem aztán futottam úgy ahogy jól esik.
De érdemes lenne valami tervet összerakni gondolom. Intervallozással tudnék gyorsulni?
Hát hogyha te 5 km-t 21 perc alatt futod, igencsak gyors vagy. 20 perc alá bemenni 4 akárhányas tempót jelent. Szép!
Intervall valószínű segít, de kereshetsz edzőt, neten találsz, van több is, aki ír neked edzéstervet.
Amellett, hogy továbbra is csinálsz hosszú egyenletes futásokat (gondolom azt csináltál eddig is), kezdj el fartlekezni, intervallozni, esetleg dombozni. Kezdheted is a többi edzésed mellett heti egy 200 m sprint - 200 m lassú felváltva 10-15 sorozatot, aztán lehet később hosszabb résztávokat is, illetve heti 2 intervall edzést. Ez biztosan gyorsítani fog. Esetleg pulzus mérésben is gondolkodhatsz (pulzusmérő pánt, óra, vagy a kettő együtt).
1:
Nem, 20 alá bemenni háromakárhányas tempót jelent.
#1 köszi, bár én nem érzem ezt olyan nagy teljesítménynek
#2 pulzusmérés az alap most is, valóban az inkább az egyenletes hosszabb 10-15km szokott menni. Csak néha csinálok egy egy 5k felmérőt.
Cél igazából, hogy az ilyen vivicitta meg hasonló versenyeken első 50 közé beférni először 5k-n aztán utána 10-en.
Jövőre kipróbálom az intervallozást.
Érdemes pályán edzeni amúgy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!