Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért csak egy nap múlva jön...

Miért csak egy nap múlva jön ki az izomláz általában?

Figyelt kérdés
Ismereteim szerint a tejsavnak -ami okozza a az izomlázat- már ak fel kéne gyűlnie, amikor vége az edzésnek, hiszen az anaerob bontás miatt egyből képződik tejsav. ezért nem értem ezt a késleltetést.
2010. júl. 13. 22:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen , ez a kutatók egy nagy vitatémája ebben a témában . Egyesek szerint nem a tejsav okozza az izomlázat , hanem az izomszövet gyulladásos állapota , és azért csak később alakul ki az izomláz , mert csak addigra "alakul ki" a gyulladás .
2010. júl. 13. 22:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy az edzés közben apró szakadások lesznek az izomban,és mikor pótolja-kitölti a szakadásokat-a szervezet-növekszik-az új szövet pár napig rugalmatlan,merev.
2010. júl. 14. 00:06
 3/11 A kérdező kommentje:

@2.-nak:

érdekes amit írsz, de ha egy izom már naponta van edzve, ak szinte ki sem alakul izomláz, de a mikrosérülések ak is keletkeznek.

2010. júl. 14. 10:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Mivel izomláz nagy megterhelés után jelentkezik vagy ha hosszú idő után először edzel, ezért az izom nincs hozzá szokva a terheléshez, ezért a szakadások nagyobbak az izmok között. Véleményem szerint.
2010. júl. 14. 11:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Ha naponta edzel egy izomcsoportot az jókora hülyeség. Már bocs. Nincs ideje a szervezetednek regenerálódni. Alapszabály, hogy egy izomcsoport edzése után minimum 48 óra pihenő szükséges, hogy utána újra edzzél rá.

A tejsav-elmélet évekkel ezelőtt megdőlt. Ugyanakkor megfigyelték azt is, hogy a férfiaknak, illetve a férfiasabb nőknek akkor van izomlázuk, ha nagyobb megterhelés érte az izomcsoportot, míg a nőknek, és a nőiesebb férfiaknak főként sémaváltáskor (kis súllyal sok ismétlés -> nagy súllyal kevés ismétlés, vagy fordítva).

2010. júl. 14. 19:55
 6/11 A kérdező kommentje:

előzőnek:

persze h hülyeség minden nap legyilkolni egy izmot, én inkább futásra gondoltam, v nem túl megterhelő gyúrásra.

am kemény kondizás esetén talán kevés is a 48 óra :)

elgondolkodtató amit írsz a nem -és egyénhez kötött izomlázról, bár ez még nem válasz a kérdésemre, de azért nem baj h leírtad ;)

2010. júl. 14. 22:50
 7/11 anonim ***** válasza:
Amikor edzünk akkor apró szakadások keltkezenek a sejt csoportokon(szövetek) és amikor ez regenerálódik, akkor a sérült sejtek helyére nagyobbak épülnek újra, igy növekszik az izom, én ezért nyújtok minél jobban, hogy jobban szétszakitsam a sejteket. Én úgy tudom, hogy az izomláz embertől függ, van akinek sosoincs, van akinek a nagy izomcsoportok után mindig van, főleg: mell, láb. Azt mondják hogy ez a savasodás miatt van, hogy az izmokban termelődnek a regenerálódáskor vagy valami hasonló, pontosan nemtudom, de van olyan kiegészitő ami megakadájozza a sav termelődést, igy nem lesz izomláz. citrogén malát a neve asszem
2010. júl. 16. 18:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Én monduk olyat szoktam csinálni hogy egyik napról a másikra ha izomlázam lesz akkor nem pihenek hanem még jobban meg erőltetem! Tudom ez nem valami jó és egészséges de nem baj! Meg ha már jó kondiban vagyok akkor akármennyit edzek már nehezen lesz izomlázam na én ekkor nulláig edzem magam sőt még amikor már szonte allig állok a lábamon még tovább edzek és nekem ez szokott segíteni az állóképességemen is! Parkour-ozok és jól szokott jönni!
2010. júl. 16. 21:12
 9/11 A kérdező kommentje:

izomlázra nagyon jó a ráedzés, persze nem teljes erővel, mert az erek újra kitágulnak, és a szükséges folyamatok gyorsabban elintéződnek, így csökkentve az izomláz elmúlásának időtartamát.

válasz még nem jött, úgyhogy jöhetnek a jó gondolatok efelől :)

2010. júl. 16. 22:35
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Válasz még nem jött?Ketten is leírták már.
2010. júl. 17. 01:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!